Wat verschijnt er deze maand voor moois?

Winterwereld – Linda van Rijn (verschijnt 25 oktober 2017)
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan met haar vriendin Rianne, die ook mee is. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig gaat ze dan maar een eind wandelen, het donkere en ijskoude bos in.
Wanneer Lara niet terug komt in het huisje worden de vrienden ongerust. Yves gaat zoeken, evenals Ruben, Elke en Caroline, de oudere zus van Lara. En ook Rianne gaat in de winternacht op zoek in de hoop dat Lara haar excuses zal aanvaarden. Maar als de volgende morgen zowel Yves als Rianne niet zijn teruggekeerd in het vakantiehuisje, en ook Lara van de aardbodem lijkt verdwenen, is iedereen in rep en roer.
Bekijk op bol.com

 

Exit – Pieter Aspe (verschijnt op 17 oktober 2017)
Een bejaarde man overlijdt in een verzorgingstehuis. Zijn kleinzoon is ervan overtuigd dat hij vermoord werd door de hoofdverpleger. Van In vindt echter geen bewijs voor moord en schenkt geen aandacht meer aan de zaak. Maar een paar dagen later wordt duidelijk dat er in het verzorgingstehuis meer dan gemiddeld mensen overlijden… Diezelfde dag wordt een man in elkaar geslagen die net een opmerkelijk interview gaf op de radio.
Ondertussen loopt Versavel nog altijd rond met een tumor in zijn hoofd, en die situatie weegt zwaar op het team van de Brugse recherche. Ten slotte ontdekt Van In dat Hannelore geheime afspraakjes heeft met een vriendje van vroeger. Zowel professioneel als privé zit het de commissaris dus niet mee. Wie zijn de daders die schijnbaar zonder reden geweld plegen? Zijn er wel daders? Of is iedereen een mogelijke verdachte? En wat komt die ex van Hannelore ineens opdagen? De paranoia groeit, en niemand weet echt wat de remedie is.

Bekijk op bol.com

 

Rechtvaardig vermoord – J.D. Robb (verschijnt 17 oktober 2017)
In een stripclub in een chique buitenwijk wordt het lijk van een politieagent gevonden. Het moordwapen is een honkbalknuppel. Het motief is een mysterie. Het onderzoek leidt Eve Dallas naar een nachtclub waar zich schimmige zaken afspelen. In Purgatory krijgt iedereen één kans tot boetedoening voordat het laatste oordeel wordt geveld. Je meest intieme zonden bepalen je lot. Hier dreigen de diepste geheimen van één politieagent onschuldige slachtoffers te maken.
De zaak brengt Eve in een lastig parket. Het onderzoek legt naast criminele activiteiten, ook corruptie binnen de politie bloot, en daardoor wordt zowel haar reputatie als haar leven in gevaar gebracht. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Purgatory onderdeel is van het zakenimperium van Eve’s echtgenoot, Roarke. De gebeurtenissen dringen hun privéleven binnen en dat zorgt voor nog meer vuurwerk binnen het toch al stormachtige huwelijk.

Bekijk op bol.com

 

Ten oosten van de afgrond – Thomas Engstrom (verschijnt 19 oktober 2017)
Tbilisi, juli 2016. Zakenvrouw Pauline Hollister draagt een aantal duistere geheimen met zich mee. Ze wendt zich tot Ludwig Licht, die nu werkt voor een bewakingsdienst in Georgië. Maar voor ze iets kan onthullen, verdwijnt ze. Tegelijkertijd brokkelt de Kaukasische republiek af. Terroristische aanslagen treffen de hoofdstad, en de dreiging van het machtige Rusland wordt steeds groter. Wat wilde Hollister vertellen? Welke krachten heeft ze in gang gezet? Op het kruispunt tussen Oost en West, Noord en Zuid, het christendom en de islam wordt Ludwig geconfronteerd met zijn meest rücksichtslose vijand ooit: een van zijn voormalige chefs van de Oost-Duitse Stasi. Het is tijd voor een laatste, wanhopige strijd.

Bekijk op bol.com

 

Nooit meer alleen – Toni Coppers (inmiddels verschenen)
In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt.
Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken.
Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken…

Bekijk op bol.com

 

Voet bij stuk – Robyn Carr (inmiddels verschenen)
Sierra Jones verlangt geen seconde terug naar de onrustige tijd die werd getekend door rommelige dates met foute mannen en stomme keuzes. Maar ze kent haar eigen zwakheden en weet dat het een hele uitdaging zal zijn om haar nieuwe leven vol te houden. Een bezoek aan haar broer Cal, die op het punt staat met zijn Maggie te trouwen, lijkt haar daarom een veilige en verstandige stap.
Ze voelt zich onmiddellijk thuis in Sullivan’s Crossing. Deze plek is goed voor haar, dat weet ze zeker, en ze besluit dan ook een tijdje te blijven. Ze maakt nieuwe vrienden, en bovendien ontmoet ze een zeer aantrekkelijke brandweerman, die misschien wel meer kan worden dan een vriend. Met de dag voelt ze zich sterker worden.
Maar dan dreigt haar verleden haar in te halen…

Bekijk op bol.com

 

Leave a Reply

  • (not be published)