Na de eerste twee lijstjes, nu een derde lijstje (en nee, we zijn er nog niet hoor, dus zoek alvast die boekenbonnen maar op!):

Het zwarte gif – Daniel Silva (verschijnt 14 november 2017) 
Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers,
en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren. Ze roepen uiteindelijk de hulp in van Gabriel Allon – meesterspion én kunstrestaurateur.

De terreurdaden blijken het werk te zijn van een onbekende terrorist die zich Saladin noemt. Om hem te ontmaskeren rekruteert Gabriel een jonge vrouw, Natalie. Zij zal afreizen naar het kalifaat en daar infiltreren in
Saladins cel. Gabriels taak? Zorgen dat Natalie het overleeft…

Toen Silva met dit boek begon, hadden de aanslagen in Parijs en Brussel nog niet plaatsgevonden – zijn fictieve verhaal werd ingehaald door de werkelijkheid.
Bekijk op bol.com

In de vuurlinie – Andy McNab (verschijnt 14 november 2017) 
Nick Stone zit zonder geld. Wanneer het hoofd van een geheime eenheid binnen de CIA hem een klus aanbiedt die hem in een klap van zijn financiële zorgen zal verlossen, hapt hij dan ook meteen toe. Samen met drie oude kameraden reist hij af naar Estland voor een simpele missie: het ontvoeren van een jonge hacker. Maar heel snel lopen de zaken volledig uit de hand en Stone beseft dat het team midden in een complot is terechtgekomen om de NAVO te destabiliseren. Een complot dat duizenden onschuldige levens zal kosten…
Bekijk op bol.com

 

 

Operatie Napoleon – Arnaldur Indridason (verschijnt 14 november 2017) 
Het Amerikaanse leger probeert stiekem een vliegtuigwrak te bergen op IJsland. Een jonge IJslander stuit op de operatie en verdwijnt. Vlak voor zijn verdwijning weet hij contact te leggen met zijn zus. Ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen.

Flashback naar 1945. Een Duits vliegtuig stort neer op IJsland tijdens slecht weer. Vreemd genoeg zijn er Duitse én Amerikaanse militairen aan boord. Een van de Duitse officieren meent dat ze maar beter naar hulp op zoek kunnen gaan en loopt het onherbergzame besneeuwde gebied in. Waarom is er een koffertje aan zijn arm vastgeketend?
Bekijk op bol.com

 

Misstap – Jet van Vuuren (verschijnt 15 november 2017) 
Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen…
Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.

Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.
Bekijk op bol.com

 

Verminkte toekomst – Melissa Skaye (verschijnt 2 november 2017) 
De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.
Bekijk op bol.com

Blijf rustig – Maile Meloy (verschijnt 3 november 2017) 
Blijf rustig van Maile Meloy is een ijzersterke, psychologische thriller over de nachtmerrie van iedere ouder: wat als je kind opeens verdwijnt? Voor de liefhebbers van Paula Hawkins en Ruth Ware.

In een opwelling besluiten Liv en Nora met hun gezinnen op een cruise naar de Cariben te gaan. De vakantie begint perfect: iedereen geniet van de luxe op het schip en van het mooie weer. Maar tijdens een stop in Costa Rica gaat het mis. De mannen gaan golfen, de vrouwen naar het strand met de kinderen. Liv doezelt wat in de zon en Nora flirt met de gids. En opeens zijn de kinderen weg…

Een familiecrisis in een warm vakantieland die genadeloos onder je huid kruipt. Wat zou jij doen? Meloy combineert een uitzonderlijk schrijfniveau met een commerciële plot die klinkt als een klok. Niet weg te leggen!
Bekijk op bol.com

 

Haar perfecte leven – Sam Hepburn (verschijnt 9 november 2017) 
‘Haar perfecte leven’ van Sam Hepburn gaat over jaloezie en de excessen waartoe die kan leiden en heeft een ronduit verbluffende ontknoping. Sam Hepburn werd voor haar Young Adult-thrillers genomineerd voor diverse prijzen, waaronder de Cilip Carnegie Medal. ‘Haar perfecte leven’ liet lezers in Groot-Brittannië op het puntje van hun stoel zitten.
BA Paris is fan: ‘Verslavend en met een explosief einde: ”Haar perfecte leven” zet je tot het eind op het verkeerde been.’

Grace Dwyer heeft het allemaal: een knappe echtgenoot, een leuke baan als tv-kok, een schattig dochtertje en een prachtig huis. Ze leidt een perfect leven.
Haar nieuwe vriendin Juliette past niet helemaal in dat plaatje: ze is een alleenstaande moeder die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Waarom zijn ze bevriend geraakt? Grace’ leven blijkt dan ook minder perfect dan het op het eerste gezicht lijkt. En wanneer haar leven nog meer barsten gaat vertonen, is het de vraag of ze dat overleeft.

‘Haar perfecte leven’ is erg spannend, perfect voor fans van Clare Mackintosh, BA Paris en Nicci French.
Bekijk op bol.com

 

Verdwenen – Haylen Beck (verschijnt 7 november 2017) 
Audra Kinney is op de vlucht met haar twee kinderen, zo ver mogelijk weg van New York en haar gewelddadige echtgenoot. In Arizona wordt ze aangehouden door de politie. De sheriff doorzoekt haar auto en vindt drugs in de achterbak. Hoe vaak Audra ook zegt dat ze de drugs nog nooit eerder gezien heeft, de sheriff gelooft haar niet en ze wordt aangehouden. Audra raakt in paniek – dit is het ergste wat haar ooit is overkomen, denkt ze. Maar ze weet niet wat voor nog vreselijkere dingen haar nog te wachten staan.
Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)