En als jullie dan denken dat jullie er EIN-DE-LIJK zijn en klaar zijn met uitzoeken, hoppa, nog een lijstje met uit te komen boeken! Het vijfde en nu wel echt laatste lijstje van deze maand. Zit er iets van jullie gading bij?

Als het waar is – Tara Altebrando (verschijnt 15 november 2017) 
Overal waar Kaylee komt, gebeuren vreemde dingen: de bitch van de klas struikelt, precies wanneer Kaylee dat wenst. Een glas water spat kapot als ze boos is. Toeval? Dan ontdekt Kaylee dat haar biologische moeder, die als tiener het nieuws haalde vanwege haar vermeende telekinetische gaven, tot levenslangs is veroordeelt voor moord. Tot op de dag van vandaag ontkent haar moeder alle schuld. Kaylee besluit dat het tijd is om de waarheid te achterhalen – over haar moeder en over zichzelf.
Bekijk op bol.com

Bundel Wonderland (Inmiddels verschenen) 
Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.
Bekijk op bol.com

De eliminatie – Danielle Bakhuis (verschijnt 15 november 2017) 
Je stapt nooit meer gedachteloos een bus in…

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?
Bekijk op bol.com

Niemands meisje – Lydia Rood (verschijnt 8 november 2017) 
Haar beste vriendin is bezorgd om haar, maar Liesbeth vindt dat maar overdreven. Zo gek is haar wereld toch niet? Je vader die feesten geeft tot in de late uurtjes met veel drank, terwijl je moeder alleen op een kamer zit. Dat alle jongens van de school denken dat je gemakkelijk het bed in te praten bent. Er zijn toch wel ergere dingen in de wereld? Tot dat er iets gebeurt waar zelfs Liesbeth van snapt dat het niet kan, iets wat zo erg is dat er misschien wel iemand dood kan gaan… Zal iemand Liesbeth hierna ooit nog begrijpen?
Bekijk op bol.com

Moord om de hoek – Vera Stupenea (verschijnt 6 november) 
Een gemoedelijk provinciestadje is in rep en roer wanneer de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt en zij via een briefje haar lerares Jonna de schuld geeft van haar wanhoopsdaad. Maar wanneer ook de buurvrouw van Sophie levenloos wordt gevonden, twijfelt rechercheur Pieter Gravemaker aan de zelfmoord van Sophie. Hij gaat op zoek naar de waarheid en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna. Al snel bloeit er iets tussen de rechercheur en de verdachte. Maar wanneer Jonna’s zoontje wordt ontvoerd, lopen de spanningen hoog op.

De ontknoping is een bloedstollende apotheose.
Bekijk op bol.com

Een klasse apart – Joanne Harris (verschijnt 28 november 2017) 
Joanne Harris heeft een indrukwekkend oeuvre op haar naam staan van romans, thrillers, YA-titels.’Een klasse apart’ is na “Schaakmat’ en “Blauwe ogen’, haar derde boek dat zich afspeelt in het plaatsje Malbry.

In “Een klasse apart’ heeft het jongensgymnasium St. Oswald een roerig jaar achter de rug: een moord, het vertrek van het schoolhoofd, een rampzalig eindexamenresultaat… Roy Straitley, leraar klassieke talen, had eigenlijk met pensioen zullen gaan maar hij voelt dat hij zijn school nu niet in de steek kan laten. De komst van een nieuw schoolhoofd zal hopelijk rust brengen.
Maar het nieuwe hoofd blijkt een oud-leerling te zijn die zelf het middelpunt was van het schandaal dat de school eerder aan de rand van de afgrond bracht. Straitley wordt verscheurd tussen zijn loyaliteit jegens St. Oswald enerzijds en de angst dat hij zelf de school te gronde zal richten anderzijds. Kan hij zowel zijn geliefde school als zichzelf trouw blijven?
Bekijk op bol.com

Meisjes vermist – Augustin Martines (verschijnt 22 november 2017) 
In het bergdorpje Monteperdido, dat onder de dreigende toppen van de Spaanse Pyreneeën ligt, verdwijnen op een dag twee elfjarige meisjes. Ze zijn nooit meer gezien. De hechte gemeenschap van het dorp lijdt onder het verlies van Ana en Lucia.
Vijf jaar later wordt er een gecrashte auto in een ravijn gevonden. In die auto vindt de politie de nu zestienjarige
Ana naast het lijk van een man. Ze is gewond en in shock, maar ze leeft. Waar is Lucia? Leeft ze nog? Commissaris Sara Campos heropent de zaak. Een wanhopige zoektocht naar Lucia begint. Onder de inwoners van Monteperdido groeien de verdenkingen ongebreideld: was de dader een vreemde, of een van hen?
Bekijk op bol.com

Het spel met de poppen – Anna Snoekstra (verschijnt 7 november 2017) 
Rose is wanhopig op zoek naar een verhaal.

Ze is het zat om iedere dag bier te tappen in de plaatselijke kroeg in Colmstock en wil niets liever dan journalist worden. De talloze afwijzingen van kranten die zeggen dat ze maar terug moet komen als ze écht nieuws heeft maken haar echter radeloos. En boven alles is ze klaar met de constante versierpogingen van Frank, de plaatselijke rechercheur die iedere dag bij haar in het café zit.

Op een dag verschijnen op de drempel van meerdere huizen in Colmstock porseleinen poppen, die sprekend lijken op de jonge meisjes voor wie ze bedoeld zijn. Kort daarna volgen anonieme brieven met gewelddadige
bedreigingen. Langzaam maar zeker raakt iedereen in paniek; kinderen worden binnengehouden en niemand lijkt meer te vertrouwen.

Rose heeft eindelijk een verhaal…
Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)