Dit is het laatste lijstje hoor….eind oktober vallen we jullie weer lastig met nieuwe lijstjes 😉

Ted Dekker – Nummer 49 (18 oktober)
Wat als je opeens wakker wordt in een andere wereld? Het overkomt de blinde Rachelle. Zij ondergaat een behandeling in de hoop daarna weer te kunnen zien, maar er gaat iets afschuwelijk mis.
Vanaf het moment van ontwaken reist Rachelle van de ene naar de andere wereld. Zij blijkt “Nummer 49′ te zijn, de negenenveertigste in een rij van mystici van wie de geboorte al lang geleden is voorspeld. Het is de bedoeling dat zij beide werelden uiteindelijk zal redden. Hiervoor moet Rachelle op zoek naar de Vijf Zegels van de Waarheid.

Reserveer bij bol.com

 

 

Luke Jennings – Codenaam Villanelle (9 oktober)
Villanelle is een van de meest getalenteerde huurmoordenaars ter wereld, een psychopate wier hang naar luxe alleen wordt overtroffen door haar liefde voor het moorden. Maar als ze een Russische politicus omlegt, krijgt ze een formidabele tegenstander: Eve Polastri, ogenschijnlijk een doodnormale vrouw, stiekem een gedreven, hyperintelligente geheim agente, die niet zal rusten voor ze Villanelle kan stoppen.
Een internationaal kat-en-muisspel volgt, waarbij Eve en Villanelle geconfronteerd worden met corrupte regeringen, machtige criminele organisaties, en vooral met elkaar.

Reserveer bij bol.com

 

 

Emily Gunnis – Het meisje in de brief (16 oktober)
Het is 1956. Tienermeisje Ivy Jenkins raakt zwanger. Een grotere schande bestaat er niet, en dus wordt ze naar St. Margaret’s gestuurd, een kil, door nonnen geleid tehuis voor ongetrouwde moeders. Haar baby wordt tegen haar wil ter adoptie aangeboden. Ivy zelf zal St. Margaret’s nooit meer verlaten.
Heden. De jonge journaliste Samantha Harper krijgt een oude brief in handen waarin een meisje smeekt om gered te worden uit St. Margaret’s, voor het te laat is. Het tragische verhaal laat Sam maar niet los. Wanneer ze wat dieper gaat graven, stuit ze op een reeks onverklaarbare overlijdensgevallen, die allemaal iets met St. Margaret’s te maken lijken te hebben. Aangezien het oude pand op het punt staat te worden afgebroken, wordt het een race tegen de klok om een zestig jaar oud geheim te ontrafelen voordat de waarheid voorgoed verloren gaat.

Reserveer bij bol.com

 

David Ricciardi – Noodsignaal (16 oktober)
Een vliegtuig van British Airways maakt een noodlanding in Iran. Alle passagiers zijn blij dat ze nog leven en kunnen overstappen naar een ander vliegtuig, behalve één man… De Amerikaanse technologieconsulent uit de businessclass blijkt niet te zijn wie hij zegt: Zac Miller is een CIA-analist. Hij meldt zich vrijwillig en zonder veel ervaring aan als veldagent om een surveillancemissie te redden in het Midden-Oosten. Dat is het begin van een bloedstollende klopjacht die Zac door de bergen van Iran, langs de Perzische Golf en door Europa drijft…

Reserveer bij bol.com

 

 

Chris Houtman – Getal van het beest (15 oktober)
Wanneer de Nederlandse televisiemaakster Hannah Soehari wordt gevraagd om een documentaire te maken over megakerken in de VS, reist zij af naar de plaats Wapakoneta, in de staat Ohio. Hier bracht ze in 2004-2005 een schooljaar door bij een Amerikaans gezin als foreign exchange student. Het goedmoedige dorp van toen is gepolariseerd: voor- en tegenstanders van Donald Trump slaan elkaar nog nét niet de hersens in.
Hannah ontmoet haar high school-liefde Rick Hurley, die kampt met PTSS na zijn diensttijd in Irak en Afghanistan. Hij assisteert bij de research voor haar film, waarin zij dubieuze televisiedominees en prosperity preachers wil ontmaskeren. Waarom zijn ze zo enthousiast over de president? Belichaamt Trump de apocalyptische profetie van het Getal van het Beest? Maar ook: hoeveel kan de wapenindustrie verdienen aan deze opgefokte angst voor de naderende eindtijd?

Reserveer bij bol.com

 

Miranda Peters – Hart van vuur (8 oktober)
Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar bovenmenselijke kracht en de reden dat Siem het met haar heeft uitgemaakt, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee.
Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had te zullen doen. Ze moet keuzes maken – keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?

Reserveer bij bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)