Dit is alweer het laatste overzichtje voor deze maand…viel mee toch? 😉

Confrontatie – Tom Clancy (14 november)
Tijdens een missie op de Noordzee onder barre omstandigheden komen Jack Ryan Jr. en enkele van zijn collega’s van de Campus bijna om het leven. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen wordt Jack uit het black ops-team gezet en krijgt hij een eenvoudig klusje toebedeeld. Hij wordt naar Singapore gestuurd om de financiën van een bedrijf na te gaan in verband met Amerikaanse belangen die mogelijk op het spel staan. Maar algauw ontdekt hij dat het hier allerminst een routineklus betreft. Een mol diep in de organisatie moet worden ontmaskerd voordat er slachtoffers vallen. En terwijl Singapore zich opmaakt voor een van de zwaarste tropische stormen allertijden, strijkt een team huurmoordenaars neer om Jack uit de weg te ruimen.

Bekijk op bol.com

 

Duivelsplaats – Bear Grylls (26 november)
1945, de grootse plannen van de nazi’s lopen spaak. De nederlang is onafwendbaar, dus in een wanhoopspoging om hun nalatenschap veilig te stellen wordt er vanuit hoge kringen opdracht gegeven om de voorraad uranium ondergronds op te slaan.
2018, ex-SAS Will Jaeger hoort dit rampzalige bericht. Het uranium is echter verdwenen, net als zijn vrouw Ruth. De vijand is klaarblijkelijk weer actief. Als het uranium in de verkeerde handen terechtkomt, kan dat rampzalige gevolgen hebben. En degenen die zijn vrouw vasthouden, hebben duidelijk iets op hun kerfstok. De klok tikt…

Bekijk op bol.com

 

Genadeschot – Felix Weber (6 november)
Gedreven door een zucht naar avontuur meldt Eden Lumas zich bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog aan als vrijwilliger bij de Waffen-SS. Hij trekt met het Duitse leger op naar Rusland, om daar aan het Oostfront te ontdekken dat hij terecht is gekomen in een meedogenloze vernietigingsoorlog. Als hij betrokken wordt bij de uitroeiing van de Joden raakt hij in gewetensnood. In zijn poging een Joodse vrouw en haar baby te redden, wordt hij ontdekt, terechtgesteld en voor dood achtergelaten. Hij bezwijkt echter niet aan zijn verwondingen en vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van de jacht op Julius Liedtke, de SS’er die verantwoordelijk was voor Lumas’ executie. Nadat hij talloze ontberingen heeft doorstaan komt hij aan in Berlijn, maar daar loopt het spoor dood.
Na de oorlog weet Lumas te ontsnappen naar Zuid-Amerika, waar het Argentinië van Juan en Eva Peron vele gevluchte nazi’s een veilig onderkomen biedt. Als hij de invalide Sophie Denrée ontmoet, hoopt hij met haar een nieuw leven op te bouwen. Maar al snel wordt hij ingehaald door zijn verleden en raakt hij betrokken bij de strijd op leven en dood tussen gevluchte nazi’s en overlevende Joodse wrekers.

Bekijk op bol.com

 

Moskva – Jack Grimwood (16 november)
Januari 1986. Een week nadat de uit de gratie geraakte spion Tom Fox gestationeerd wordt in Moskou, verdwijnt de vijftienjarige dochter van de Britse ambassadeur spoorloos. Fox, die zijn eigen dochter verloor, wordt gevraagd haar te vinden. Bij zijn zoektocht ontdekt hij een spoor dat teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog en waar een aantal van de invloedrijkste Russische maffiabazen, politici en militaire leiders bij betrokken zijn. Zij zitten niet te wachten op een buitenlandse spion die zich met hun zaken bemoeit. Zeker niet wanneer een seriemoordenaar op het punt staat nogmaals toe te slaan.

Bekijk op bol.com

 

Winterliefde – Nora Roberts (13 november)
(1) ALS DE NACHT VALT
Cilla O’Roarke heeft met veel plezier haar eigen latenightshow op de radio, tot ze tijdens het programma telefonisch wordt bedreigd. Het gaat zelfs zo ver dat haar baas de politie inschakelt. Maar van Boyd Fletcher, de man die haar komt beschermen, krijgt ze het eigenlijk alleen maar benauwder – al is het om een heel andere reden!
(2) HOPELOOS VERLOREN
Rachel weet dat de inbreker die ze als advocate moet verdedigen jong en doodsbang is. En dus sluit ze een deal met het OM: Nick hoeft niet naar de gevangenis, op voorwaarde dat zij samen met Zack Muldoon, Nicks broer, een oogje in het zeil houdt. Geen eenvoudige opgave, want de jongste broer is opstandig en de oudste buitengewoon aantrekkelijk!

Bekijk op bol.com

 

Tijdbom – Joelle Charbonneau (15 november)
Een groepje leerlingen dat vastzit op hun school nadat er een bom is ontploft, moet alles op alles zetten om te overleven én erachter komen wie van hen deze aanslag heeft gepleegd in deze confronterende nieuwe thriller van Joelle Charbonneau.

Bekijk op bol.com

 

 

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig (5 november)
Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Bekijk op bol.com

 

Tot ik je vind – Melanie Dobson (16 november)
De dertienjarige Daniel en de tienjarige Brigitte ontsnappen aan de Gestapo als hun ouders worden opgepakt. Ze komen terecht in Engeland, waar ze ieder hun eigen weg gaan, maar beloven elkaar weer te vinden zodra dat kan. Meer dan 70 jaar zoeken ze tevergeefs naar elkaar. Totdat er een journaliste op hun pad komt die nieuwe hoop biedt.

Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)