Titel: De erfenis van Lotus De erfenis van Lotus
Auteur: Melissa Skaye
Serie: Jeremy Jago #4
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zilverspoor
Publicatiedatum: november 2016
Aantal bladzijdes: 385
Recensie: Amanda

Cover
De erfenis van Lotus is het vierde en laatste deel en heeft een iets andere cover dan de voorgaande drie delen. Waar bij de voorgaande drie delen een spiegel of lijst te zien was waarin een afbeelding te zien was, missen we deze hier. Qua kleurstelling blijft de cover wel in dezelfde trant als voorgaande delen, maar hierop zijn de witte straal van de verrader te zien en de paars met roze straal van Jeremy. Ik denk dat het de ultieme eindstrijd moet verbeelden aangezien dit het laatste deel met Jago is.

Auteur
Melissa Skaye is de auteur van de Young Adult fantasy serie rondom Jeremy Jago en de VT-thrillerreeks met rechercheurs Sanne en Luca in de hoofdrol. In 2016 is het laatste deel van de Jeremy Jago-serie verschenen. Naast het schrijven van boeken is zij ook boekhoudster van het eigen bedrijf van haar man. In april 2017 is een standalone thriller van haar uitgekomen bij uitgeverij Letterrijn, In onschuld. Later dit jaar volgt het vierde deel in de VT-thrillerreeks.

Achterflap
In dit vierde en laatste deel van de reeks, komt Jeremy oog in oog te staan met zijn grootste vijand. Dat niet alleen, hij zal er eindelijk achter komen wie de verrader met de witte straal is. Wie er verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder Mary en de reden waarom hij twaalf jaar in een opvanghuis heeft gewoond, ver weg van Magistraal en zijn dierbaren. Voor het zover is moet Jeremy eerst met gevaar voor eigen leven op zoek naar het vierde object van de Macht van Vijf. Hij weet dat hij onder water moet, maar hoe kan hij ademhalen? Het antwoord ligt bij Meta Prudent, de vrouw die hij haat en die het hem dan ook niet gemakkelijker maakt. Zoals altijd krijgt hij hulp van zijn vrienden Semi, Cherry en Nikita, en ook van zijn vader Jerry en zijn oude vriend Mateo. Toch zal hij de grootste beproeving van zijn leven alleen moeten doorstaan.

 

De erfenis van Lotus

 

Mening
Het vierde en laatste deel in de reeks rondom Jeremy Jago was nu aan de beurt, De erfenis van Lotus. Na de vorige drie delen gelezen te hebben, was ik erg nieuwsgierig naar de eindstrijd die gestreden zou worden. Daarnaast was ik benieuwd hoe de onderlinge relaties zich verder zouden ontwikkelen. Ik moet zeggen dat Melissa mij hierin niet heeft teleurgesteld.
Jeremy levert in dit laatste deel de eindstrijd waarbij hij of zal winnen of het leven zal laten, zoveel is zeker. Voornamelijk Jeremy en zijn angsten en emoties worden in dit deel goed naar voren gebracht. Je leeft helemaal mee in de problemen die hij op zijn pad tegenkomt. De pijn en het verdriet van verlies, maar ook de spanningen wat te doen en hoe dit aan te pakken, zorgen ervoor dat je door wil lezen.
De strijd is hevig, angstig en bij vlagen verdrietig en ondanks dat het eigenlijk de bedoeling was dat er nog meer delen met Jeremy zouden verschijnen, weet Melissa alle verhaallijnen naar elkaar te brengen en hier een prima einde aan te breien.

De spanning wordt langzaam opgebouwd om zich steeds verder te ontwikkelen en je tegen het einde toch enigszins verbaasd achter te laten. De epiloog is erg fijn om te lezen, te weten hoe het Jeremy, Cherry en Semi uiteindelijk vergaat in het leven en of ze uiteindelijk de juiste weg gekozen hebben. Wat ik volgens mij in één van de vorige recensies ook al heb aangegeven is het feit dat sommige mensen, gebeurtenissen en omstandigheden wel heel erg veel weg hebben van Harry Potter. Ik ben fan van deze boeken, dus naar mijn idee legde ik die link al redelijk snel, maar dat blijft toch een klein beetje wringen. Van mij had er iets meer van Melissa zelf in gemogen en iets minder vergelijkingen met Harry Potter, maar dat kan misschien aan mij liggen. Wat ik wel duidelijk heb gezien in deze serie is de vooruitgang in het schrijven. Waar deel één erg warrig was en er ontzettend veel zijlijnen werden gebruikt die weinig toevoegden, is deel vier behoorlijk gestructureerd met alleen de verhaallijnen die er echt toe doen in het verhaal. Een behoorlijke groei en verbetering moet ik zeggen.

Ondanks alles denk ik dat Melissa een fijne Young Adult fantasy serie geschreven heeft waarmee menig mens zich kan vermaken. De magische wereld blijft toch fascinerend en bijzonder en heeft een bepaalde aantrekkingskracht waar je eigenlijk altijd meer van wil weten.

 

De erfenis van Lotus

 

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5

Dit houdt in dat Melissa voor het laatste deel van Jeremy Jago toch net de 4 sterren aantikt!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)