1897Titel: 1897
Auteur: Terrence Lauerhohn
Genre: Thriller
Uitgeverij: Quasis
Publicatiedatum:
Aantal bladzijdes: 38
Recensie: Danielle

Achterflap
1897. Een jager waart rond in Venetië.
Aan de oevers van de Laguna Veneta worden de lichamen van tientallen mensen gevonden. Inspecteur Giacomo krijgt opdracht hun gewelddadige dood te onderzoeken en hun wrede moordenaar op te sporen.

Wanneer een prachtige dochter van een adellijke familie hem om hulp vraagt, heeft Giacomo moeite om zijn aandacht bij deze vreselijke situatie te houden. Maar dan leidt zijn speurtocht hem naar de waarheid over een verschrikkelijk wezen…

Nadat ik het boek ‘Wegversperring’ heb mogen lezen wist ik zeker dat ik graag de boeken van Terrence Lauerhohn wilde gaan volgen. In afwachting van zijn nieuwe boek ‘Nirwana’, kwam deze splinter tevoorschijn. Door zijn mooie cover en zijn inhoud was ik ook bij dit exemplaar weer erg gebrand om hem te kunnen lezen. Een mooi gesigneerd exemplaar viel in de brievenbus.

Het verhaal is kort, maar ondanks dat zit er weer een uitstekende verhaallijn in. Het verhaal klopt gewoon van voor tot achter en het plot is weer verrassend. Inspecteur Giacomo zou zo maar eens uit kunnen groeien tot een man met grotere potentie, ware het niet dat…
Dit boekje is nou typisch een voorbeeld van gewoon even lezen, want er zijn genoeg momenten in je leven dat je een uurtje niks te doen hebt.

Plot: 4,5
Spanning: 3,5
Leesplezier: 4,5
Originaliteit : 4
Psychologie: 3
Schrijfstijl: 4

Ik geef 1897 4 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)