Titel: Reken maar! Reken maar!
Auteur: Suzanne Peters
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: juli 2017
Aantal bladzijdes: 245
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Suzanne Peters (1985) woont in Zutphen en heeft honderden informatieve teksten geschreven voor diverse websites. Ook schreef ze voor uitgeverij Ellessy diverse delen voor de educatieve jeudboekenserie WWW. Dit is haar dertiende feelgood- roman. Voor Min of meer en Exit USA kreeg ze wildcard-nominaties (meeste publieksstemmen) voor de Valentijnprijs 2015 en 2016, de prijs voor het beste romantische boek.

Achterflap:
Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand? Reken maar! is een romantisch boek met het thema dwangneurose.

Mijn mening:
Reken maar! Een titel met een homoniem, geweldig goed bedacht, een betere titel voor dit verhaal bestaat niet. Jasmine begint na een stuk gelopen relatie helemaal opnieuw, en dan ook echt helemaal opnieuw. Ze verlaat huis en haard om op een voor haar totaal onbekende plek een nieuw leven te beginnen. Haar plan om zich voorlopig niet in een nieuwe relatie te storten verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze haar buurman Quinten ontmoet.
Het is liefde op het eerste gezicht alleen Quinten heeft moeite om de relatie een kans te geven.

Reken maar! is een feelgood met het onderwerp dwangneurose in de hoofdrol, een serieus probleem waar meer mensen mee kampen dan men denkt. Het beïnvloedt je leven 24 uur en het valt niet mee hiermee om te gaan, dit geldt zowel voor degene die de stoornis heeft als degene die met de persoon met de stoornis om moeten gaan.

In Reken maar! is Suzanne Peters erin geslaagd om dwangneurose positief onder de aandacht te brengen. Men zal ervaren dat liefde sterker is dan een stoornis, dit is mooi en ontroerend, het zorgde af en toe voor een brok in mijn keel.

Vriendschap en vertrouwen zorgen ervoor dat de stoornis hanteerbaar wordt, vooral het blijven geloven in elkaar is hierbij een statement.

Ondanks dat Jasmine zo af en toe twijfels heeft over de keuzes die ze maakt volgt ze haar gevoel, dat zorgt voor een aangrijpend en vooral liefdevol verhaal wat ik in één keer heb uitgelezen.

Reken maar! is voor mij 4 sterren waard.
Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)