Bloeden zal jeTitel: Bloeden zal je
Auteur: Diana van Hal
Serie: Bennet & Rowley Mysterie #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: Verba Montem
Publicatiedatum: november 2016
Aantal bladzijdes: 267
Recensie: Ann

Een foto die spontaan uit een printer komt, gooit het leven van Lindsey en Michael drastisch overhoop. Wie is de onbekende man? Waar is hij? En wie heeft hem beestachtig verminkt en vastgebonden aan deze stoel gefotografeerd? Vragen voor Spencer Bennet en zijn team. Er ontspint zich een kat- en muisspel tussen een gedreven psychopaat en het rechercheteam. Wie houdt wie in de gaten en wie maakt de eerste fout? Terwijl Spencer zich stort op deze klus, heeft hij een ander probleem. De kloof die ontstaan is tussen hem en Jennifer is nog nooit zo groot geweest. Hij weet dat de waarheid vertellen de oplossing is, maar hij moet zwijgen. 

Deze pakkende tekst staat op de achterflap van het boek Bloeden zal je van Diana van Hal, een pseudoniem van Diana Ruwaard. De voorkant van het boek is minstens net zo intrigerend, een donkere achtergrond met daarin een paar ogen en bloedspetters verspreid over de cover. Het belooft een aantal fijne leesuren te worden.  

In Diana’s eerste boek De verzamelaar maakten we al kennis met rechercheur Spencer Bennet en forensisch analist Jennifer Rowley en hun collega’s. In dit tweede deel zien we ze weer terug als ze aan een zaak werken waarin een seriemoordenaar met een passie voor ledematen een grote rol speelt. Terwijl ze aan deze zaak werkt, krijgt Jennifer ook het idee dat ze nog steeds in de gaten wordt gehouden. Is haar stalker weer terug? Zo ja, wie is het dan?  

Ondertussen is Spencer druk met het vinden van de dader en heeft hij zo zijn eigen redenen om bepaalde zaken geheim te houden.  

Het boek leest heel prettig door de korte hoofdstukken en als je ook deel 1 gelezen hebt, ben je snel vertrouwd met de hoofdpersonen. Het verhaal speelt zich, net als deel 1, af in Amerika, dat merk je aan de namen van zowel de personen als van de straat- en plaatsnamen. Toch had het zich overal kunnen afspelen, al zie ik persoonlijk zo een spannende Amerikaanse actiethriller voor me als ik midden in het verhaal zit. Ik kan heel slecht tegen bloed, maar ik vind het heerlijk om  te lezen over gruwelijke en bloederige moorden. Ik kom dan ook flink aan mijn trekken. De diverse plotwendingen en verhaallijnen zijn verfrissend, ik was al fan na deel 1 en kijk dan ook vol verwachting uit naar deel 3.

Ann

Leave a Reply

  • (not be published)