Waar is ze?Titel: Waar is ze?
Auteur: Alex Marwood
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Mariëtte van Gelder
Publicatiedatum: januari 2017
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Amanda

Cover
Op de cover een stukje strand met zee en een brug. Twee kleine meisjes spelen in het zand vlakbij het water. De titel is wel erg groot weergegeven, dit had van mij iets kleiner gemogen. De zin op de cover zorgt er wel voor dat je nieuwsgierigheid gewekt wordt: Ze zeiden dat het meisje in de nacht verdween… Ze logen. Dat schept verwachtingen! 

Auteur
Alex Marwood is het pseudoniem van de Britse journalist en auteur Serena Mackesy. In 1999 vestigde zij haar naam al met de comedy roman The temp, deze belandde direct in de top tien van The Sunday Times. Hierna volgden nog drie romans. In 2012 schreef ze haar thrillerdebuut Tweespalt welke al snel een bestseller werd. Het boek werd genomineerd voor de Edgar Allen Poe Award en de ITW (International Thriller Writers) Award. In 2013 volgde haar tweede thriller The killer next door en begin 2017 Waar is ze? 

Achterflap
Als Coco, een van een tweeling, tijdens een familieweekend verdwijnt, ontstaat er een mediahype. Haar ouders zijn rijk en invloedrijk, net als alle vrienden met wie ze op vakantie waren dat weekend aan zee. Wat is er echt met Coco gebeurd? Twaalf jaar later komt het gezelschap weer bij elkaar voor een herdenkingsweekend. Coco’s vader is overleden en de onderhuidse spanning is voelbaar. De donkerste geheimen worden langzaam blootgelegd. 

Mijn mening
Waar is ze? vertelt het verschrikkelijk droevige verhaal over Coco Jackson, een deel van een tweeling die spoorloos verdwijnt. In dit verhaal is niks wat het lijkt en niemand is wie hij of zij durft te beweren. Wanneer Sean Jackson, de vader van Coco, komt te overlijden wordt het hele verhaal uit het verleden weer opgerakeld in de zoektocht van Mila naar de waarheid. Want was is er met haar halfzusje gebeurd in dat vreselijke weekend? 

Een lekker vlot geschreven, boeiende en spannende thriller waarbij de lezer continu van heden naar verleden wordt geslingerd en hierbij steeds op het verkeerde been wordt gezet. Iedereen in het verhaal lijkt alles aan elkaar te liegen waardoor je als lezer constant wordt getriggerd om mee te denken hoe het verhaal nu werkelijk in elkaar zit. Door het meepuzzelen met Mila ontstaat een band met haar, haar personage wordt het duidelijkst naar voren geschoven waardoor zij de meeste sympathie weet op te wekken, de overige ‘volwassen’ personages zijn zo egoïstisch als ze groot zijn. Het verhaal is over de gehele linie spannend te noemen met hier en daar een hoofdstuk wat meer piekt. De opbouw van de plot is goed uitgedacht en geschreven en waar je in het begin geen idee hebt waar het heengaat, word je zelfs in de epiloog nog verrast en merk je pas hoe vaak je op het verkeerde been bent gezet. Wat wel opviel was dat af en toe wat onwaarschijnlijkheden naar voren kwamen, of misschien kan ik het beter toevalligheden noemen waarvan je zoiets hebt ‘hmm..’. Daarbij vond ik het ‘rijkeluisleven’ wat veelvuldig naar voren werd gebracht op sommige punten wel een beetje too much. 

Kort gezegd: een zeer verrassende en spannende thriller die je menigmaal zal verrassen door de wendingen die het verhaal steeds weer voor je in petto heeft en die je met een vertwijfeld gevoel zal achterlaten of en waar je iets gemist hebt. 

Spanning: 4
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4 

Waar is ze? krijg van mij 4 sterren. 

Amanda 

 

Leave a Reply

  • (not be published)