Titel: Een nieuw beginEen nieuw begin
Auteur: Angelique Haak
Serie: Jennifer Brugman #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: september 2017
Aantal bladzijdes: 324
Recensie: Brenda

Cover
Een zwarte cover met alleen in beeld een vrouw achter een raam. Wordt ze in de gaten gehouden of betekent dit beeld wat anders? Door de tekst erbij ben je zeker in de verleiding om het boek in een boekwinkel op te pakken.

Auteur
Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. In 2013 won zij een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. ‘Een nieuw begin’ is haar thrillerdebuut. Met haar man en kinderen woont Angelique in Spijkenisse.

Achterflap
Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is en echt opnieuw te beginnen, als het er steeds meer op gaat lijken dat de Mythologie-moordenaar het op haar gemunt heeft?

Mijn mening
Je begint in een boek waarvan je nog niks van de auteur kent. Weet de auteur je te overtuigen van haar werk? Dat lijkt me toch ook een spannende periode voor de auteur zelf. Haar debuut is af en wordt beoordeeld door de lezer. Maar deze auteur hoeft niets te vrezen. Wat heeft ze een zeer goed debuut neergezet.
Bij het begin van het verhaal word je direct meegenomen in de wereld van Jennifer. Na jaren in Groningen gewerkt te hebben, komt ze terug naar Rotterdam voor een nieuw begin. Nog voordat ze zichzelf aan haar collega’s van het rechercheteam kon voorstellen was de eerste dode vrouw gevonden en werd ze direct aan het werk gezet.
De angst en onzekerheid van Jennifer is gedurende het hele verhaal voelbaar aanwezig. De overige personages zijn goed in elkaar gezet en bij sommige personages worden ze ook zo mysterieus in elkaar gezet, dat je voor je gevoel iedere keer op het verkeerde been wordt gezet. Wie is toch die moordenaar?
Door de fijne schrijfstijl, de beeldende teksten en de spanning die vanaf het begin goed aanwezig is wil je alleen maar doorlezen. Je wilt niet stoppen tijdens het lezen wat als enige nadeel heeft dat het boek dan veel te snel uit is.

Angelique Haak heeft een zeer goed debuut uitgebracht en ik ben al zeer benieuwd hoe haar volgende boek gaat worden. Die staat nu al op mijn lijstje.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

Een nieuw begin krijgt van mij een verdiende 4,5 ster.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)