Verwacht in oktober:

Broertje – Michael Berg (verschijnt 16 oktober 2017)
Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader – een oud-politicus – heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.
Bekijk op bol.com

 

 

Over de ijsgrens – Preston & Child (verschijnt op 20 oktober 2017)
In Over de ijsgrens blijkt een mysterieuze meteoriet een gevaar voor de toekomst van de aarde. Lukt het Gideon Crew om deze allesvernietigende buitenaardse steen tegen te houden?

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

Zeven stenen – Diana Gabaldon (verschijnt 13 oktober 2017)
In De gewoontes van het leger moet een vriend van Lord John terechtstaan in Canada en reist de legerofficier af naar de nieuwe wereld. Zeven stenen vertelt ons over de dochter van Laoghaire en een rouwende, jonge weduwnaar en in Een zombieplaag moet er een slavenopstand worden onderdrukt, of is er iets anders aan de hand? Het ontroerende liefdesverhaal van Roger MacKenzies ouders wordt uit de doeken gedaan in Als een blad op de wind en het leven van Lord Johns broer Hal, die in aanraking komt met de vrijgevochten Minnie – een jonge handelaar in antieke teksten – komt aan bod in Een vluchtig groen. Als laatste is er een Lord John-verhaal, waarin hij op Cuba aankomt en daar Havana in roerige tijden meemaakt: Belegering.

Bekijk op bol.com

 

Het meisje in het bos – Kate Hamer (inmiddels verschenen)
Ik heet Ruby. Ik woon bij Barbara en Mick. Zij zijn niet mijn echte ouders, maar ze vertellen hoe ik me moet gedragen en wat ik moet zeggen. Ik moet zeggen dat mijn blauwe oog en de blauwe plekken op mijn armen zijn veroorzaakt door een val van de trap. Maar er zijn dingen die ik niet zal zeggen. Ik ga ze niet vertellen dat ik op zoek ga naar mijn echte ouders.
Op Ruby’s dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, broertjes en zusjes die alleen in het bos lijken te wonen, sluit Ruby zich bij hen aan.
Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen – en wie is gevaarlijker dan ze ooit voor mogelijk had gehouden?

Bekijk op bol.com


Schemering – Bernard Minier
(inmiddels verschenen)
Een stormachtige nacht op een booreiland in de Noordzee. Een helikopter zet inspecteur Kirsten Nigaard af. De Noorse inspecteur onderzoekt daar de mysterieuze moord op een technicus.
Ondertussen verschijnt in een zwaarbewaakte gevangenis in de Pyreneeën een man niet op appèl. Zijn naam? Juliann Hirtmann, een gevreesde seriemoordenaar. Kirstin wordt erbij geroepen. In zijn cel vindt ze een stapel foto’s van een baby, met achterop de naam Gustav.
Ze roept de hulp van commandant Servaz in, die de opdracht met grote tegenzin aanneemt. Zal het hen samen lukken de ingenieuze moordenaar te slim af te zijn? Of speelt Hirtmann wederom een onheilspellend spel, waarbij de commandanten gevaarlijk op de proef worden gesteld?

Bekijk op bol.com

Nachten in New York – Sarah Morgan (inmiddels verschenen)
Paige is met haar twee beste vriendinnen een eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze gedwongen wordt hulp te vragen aan de beste vriend van haar broer, ICT-miljonair Jake Romano. Het probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is en dat niet bepaald wederzijds lijkt te zijn. Daarom doet Paige haar uiterste best om het voor hem te verbergen…

Bekijk op bol.com

 

 


Schildpadden tot in het oneindige – John Green
(inmiddels verschenen)
Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.
Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.
In dit langverwachte nieuwe boek deelt John Green het verhaal van Aza met verpletterende directheid: ‘Dit is mijn eerste poging om openlijk te schrijven over de stoornis waar ikzelf sinds mijn vroegste jeugd mee worstel. Het verhaal is verzonnen, maar gaat wel degelijk ook over mij persoonlijk.
In dit langverwachte nieuwe boek deelt John Green het verhaal van Aza. Dat doet hij met verpletterende directheid.

Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)