Titel: Casa FamiliaCasa Familia
Auteur: Nathalie Pagie
Serie: Tara & Diego #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: april 2017
Aantal bladzijdes: 272
Recensie: Amanda

Cover
Net als Paradijsvogels heeft ook dit boek weer een hele vrolijke en zomerse cover met een wit huis aan de azuurblauwe zee, lekker zonnetje erbij en een vrouw die over het strand loopt (of rent ze weg van iets?!). De ondertitel doet vermoeden dat schijn bedriegt: De zinderende zon aan de Costa legt meer bloot dan je lief is.

Auteur
Nathalie Pagie is een Nederlandse auteur die in 2013 debuteerde met haar eerste thriller De toneelclub. In 2014 verscheen haar tweede boek, De campus. In 2015 verscheen haar derde boek, en eerste deel in de serie met journalisten Tara Linders en Diego Martinez, Paradijsvogels. In april is het tweede deel in deze serie uitgekomen, Casa Familia.

Achterflap
Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten. Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Mening
Het eerste deel met Tara Linders en Diego Martinez vlak voor de boekpresentatie van Casa Familia gelezen, een lekker vlot te lezen boek, niet overal even spannend. Ik heb toen aangegeven dat ik hoopte dat het tweede deel meer spanning zou bevatten. Nou, dat heeft Pagie zeker voor elkaar gekregen!
Heel leuk om weer met Tara en Diego op avontuur te gaan en waar Diego in het eerste deel wat op de achtergrond bleef, was hij hier alom aanwezig. Tara en Diego zijn twee totaal verschillende karakters met totaal verschillende privé levens. Ik vind dat beide personages in dit deel erg goed uit de verf komen. Beide worstellen enorm met hun privé leven, Diego met het gezinsleven en wat hij daar allemaal voor op heeft moeten geven en Tara juist met haar eenzame leven. Mooi uitgewerkt en in perspectief geplaatst.
De plot zit goed in elkaar, je vraagt je regelmatig af wat dit alles nou toch met elkaar te maken heeft en hoe het toch komt dat Tara een neusje lijkt te hebben voor onraad. Richting de ontknoping komen alle lijntjes langzaamaan richting elkaar om voor een verrassend einde te zorgen.
Pagie weet in dit boek de spanning goed op te bouwen en over eigenlijk zo’n beetje de gehele linie van het boek vast te houden. Daarbij schuwt ze enige gruwelijke details niet (heerlijk!) waarbij je soms toch even moet slikken.
Ook dit boek is weer enorm lekker en vlot geschreven, een hele fijne, vloeiende schrijfstijl die je meetrekt in het verhaal. Daarbij zuigen de korte hoofdstukken je vast aan het boek waardoor je het idee hebt in de hogesnelheidstrein te zijn gestapt en je pas weer kunt uitstappen aan het eindpunt. Dat eindpunt komt daardoor eigenlijk alweer veel te snel.

Je hebt mij aangenaam verrast met dit tweede deel met Tara en Diego en mijn verwachtingen na het lezen van Paradijsvogels meer dan waar gemaakt! Chapeau! Ik heb nu natuurlijk wel hele hoge verwachtingen voor dat derde deel, dat begrijp je natuurlijk wel.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

In plaats van de 4 sterren waarop ik gehoopt had, zijn het er zelfs nog meer geworden voor Casa Familia. 4,5 ster voor dit tweede deel met Tara en Diego. Laat het derde deel minstens zo goed zijn!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)