Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het bestaat voor de boekenwurmen. Steeds nieuwe concepten worden bedacht om boeken aan de man te brengen, maar ook om boekenliefhebbers op kosten te jagen. ? De leukste boekengadgets worden op de markt gebracht, promotiemateriaal in alle soorten en maten en zelfs bookboxen en verrassingsboxen.
Zo heb je bijvoorbeeld voor de Harry Potter-geeks (nee, daar behoor ik zeker niet bij hoor… ?) elke maand een verrassingsbox in klein, middel of groot. Het is dus elke maand weer spannend wat je hierin gaat vinden. Ik heb al vaker getwijfeld om het eens te proberen, maar iets houdt mij toch steeds tegen. Wat? Geen idee, de kans op verslaving misschien? Elke maand zo’n box thuiskrijgen is leuk, maar ook erg prijzig. Ik denk dat ik dan ruzie krijg met het thuisfront. Wat denken jullie? ?

Maar nu heeft Ann dus een keer gek gedaan, ze heeft dus zo’n bookbox besteld bij Celebrate Books! Daarom leek het ons leuk om samen met jullie te kijken wat er nu in die bewuste bookbox van Ann zat. Wie weet worden jullie wel zo enthousiast dat jullie er ook één willen bestellen. De bookbox heeft elke maand een andere thema waarbij een recente Young Adult met daarbij passende goodies aan de box worden toegevoegd. De box bestaat dus uit één Young Adult en daarbij drie tot vijf exclusieve cadeautjes.

In oktober was er nog een extra bookbox, een zogenoemde Special. Ann heeft voor deze box gekozen, deze Special betrof de John Green Special. In oktober is het nieuwe boek van John Green uitgekomen, Turtles all the way down.

Waar gaat het boek over:
Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.
Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.
In dit langverwachte nieuwe boek deelt John Green het verhaal van Aza met verpletterende directheid:

Dit is mijn eerste poging om openlijk te schrijven over de stoornis waar ikzelf sinds mijn vroegste jeugd mee worstel. Het verhaal is verzonnen, maar gaat wel degelijk ook over mij persoonlijk.

 

Wat zat er dan allemaal in deze Special bookbox, naast uiteraard het nieuwe boek van John Green?
Naast de hardcover van het boek zat er een quote-card passend bij het boek in, exclusieve Tearjerker Tea van Bookish Teas, Augustus en Hazel (uit The Fault in Our Stars) magnetische boekenleggers van MagicBookmarks, exclusieve Paper Towns boekenlegger en totebag van AnotherView en ‘Okay? Okay’ notitieblok gemaakt door Emmy van Zonenmaan.

Een zeer goed gevulde en erg leuk samengestelde bookbox dus! Wie wordt hier nou niet hebberig van? Ik wel in ieder geval!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)