Titel: In naam van de vaderIn naam van de vader
Auteur: Linda Jansma
Serie: Kobo Original #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: oktober 2017
Aantal bladzijdes: 139
Recensie: Amanda

Auteur
Linda Jansma heeft inmiddels negen thrillers gepubliceerd waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar boeken worden veel gelezen en hebben ook al meermaals op de nominatielijsten gestaan voor prijzen als De Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ze heeft de Schaduwprijs gewonnen en in 2013 werd Schuilplaats de beste Vrouwenthriller. In naam van de vader is het eerste deel in een nieuw concept in samenwerking met Kobo plus. Elke maand zal er een deel van dit boek verschijnen voor de leden van het Kobo plus abonnement. De volgende delen zullen uitkomen in november, december en januari.

Achterflap
Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden. Maar hij is niet de enige in de familie Van Foreest met een probleem. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt.

Stevent de familie Van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Mijn mening

Wolf packs function as families. Everyone has a role, and if you act within the parameters of your role, the whole pack succeeds, and when that falls apart, so does the pack.Jodi Picoult

Leuk, een nieuw concept in de ebook-wereld. Zoals bij Netflix eens per week een deel van een serie online verschijnt, verschijnt nu eens per maand een nieuw deel van het ebook In naam van de vader. Doordat dit maar een deel van het gehele boek is, is het nog moeilijk om echt een beeld te vormen van het verhaal. Wat wel al goed merkbaar is in dit eerste deel, is dat Jansma de personages al zo goed mogelijk probeert te introduceren. De onderlinge relaties met elkaar worden uitgewerkt en in de verschillende verhaallijnen worden de eerste verdachtmakingen neergezet. Knap om dit in zo’n klein deel van een verhaal al zo op de rit te krijgen dat je benieuwd bent naar het vervolg. Het verhaal wordt al zo beschreven dat je goed mee kunt komen in de gevoelens en gedachten van iedereen en al mee gaat denken hoe het zou kunnen zitten. Maar misschien meer nog wel, wat er in het volgende deel staat te gebeuren. De cliffhanger aan het eind van deel 1 maakt zeker nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik vol verwachting uitkijk naar deel 2, wat pas in november uit zal komen. Het verhaal is nog niet super spannend, maar heeft zeker de potentie om dit in de volgende delen wel te worden.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Voor deel 1 van In naam van de vader ga ik dan ook voor een nipte 4 sterren, waarbij ik uiteraard de verwachting heb dat de stijgende lijn zich in de volgende delen verder voort zal zetten.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)