Gisteravond, 26 oktober, werden de Hebban Awards uitgereikt. Anders dan andere jaren werden ze dit jaar live op de radio uitgereikt tijdens de radio uitzending Tijd voor Max op NPO radio 5. Vorig jaar was dit al niet meer op het Thrillerfestival, waar het de voorgaande jaren wel was. Ik vind dit nog steeds jammer, aangezien het juist leuk is als er publiek aanwezig is. Het is en blijft toch een publieksprijs. Maar ze hebben voor een andere opzet gekozen.

Er waren zes categorieën waarop gestemd kon worden;
Beste roman, Beste non-fictie, Beste thriller, Beste Young Adult, Hebban Debuutprijs voor de beste roman en de Hebban Debuutprijs voor de beste thriller.

In de categorie Beste Roman heeft Opstaan van Jackie van Laren (Boekerij) de award gewonnen. 
Op twee is geëindigd De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan en de derde plaats is voor Helemaal het einde van Lisette Jonkman.
Lees hier wat Bianca van de winnaar vond.

De award voor de Beste Non-fictie is dit jaar voor Judas van Astrid Holleeder (Lebowski).


Op de tweede plaats is geëindigd Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend en de nummer drie is geworden De levens van Jan Six van Geert Mak.
Lees hier wat Ann van de winnaar vond.

De Beste Thriller van 2017 is Later als ik dood ben van Ilse Ruijters (The House of Books) geworden.


Op de tweede plaats is Eindspel van Isa Maron geëindigd en de derde plaats is voor Het dossier van Anya Niewierra.
Lees hier wat Amanda van de winnaar vond.

In de categorie Beste Young Adult is Marieke Nijkamp met 54 minuten (Harper Collins Holland) de gelukkige winnaar.


De tweede plaats is voor Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire en op nummer drie staat Voorlopers van Mirjam Hildebrand.

De Hebban Debuutprijs voor de Beste Roman is dit jaar voor Roxane van Iperen met haar debuut Schuim der aarde (Lebowski).

De Hebban Debuutprijs voor de Beste Thriller gaat dit jaar naar Frederik Baas met Dagboek uit de rivier (Ambo|Anthos).


Lees hier wat Danielle van de winnaar vond.

Wat dit jaar dan weer wel bijzonder is, is dat alle winnaars van Nederlandse bodem komen! Dat is op zich al een Award waard, want meestal winnen de Nederlanders het niet van de buitenlandse boeken. Dus het blijkt maar weer dat er toch genoeg hele goede Nederlands schrijvers bestaan!

Wij van Thrillers & More willen alle winnaars van harte feliciteren met het winnen van hun Award, we hopen dat jullie een leuk feestje hebben gevierd! Daarnaast wachten wij uiteraard met smacht op jullie nieuwe boeken.

 

Amanda

 

Leave a Reply

  • (not be published)