Donderdagavond 2 november was de boekpresentatie van Verminkte Toekomst. Auteur van de maand Melissa Skaye had boekhandel Stumpel in Hoorn uitgekozen om haar boek aan het grote publiek te tonen. Thrillers & More wilde dit natuurlijk niet missen en had een flinke delegatie uitgezonden om de avond bij te wonen. Team Bollenstreek vertrok om half zes vanuit Noordwijkerhout, terwijl team Groene Hart rond zes uur uit Alphen a/d Rijn zou vertrekken met een speciale lading: al weken van tevoren was er in het geheim een verrassing geregeld voor Melissa dat angstvallig voor haar verborgen werd gehouden. Een verrassing die zwaar onder de medicatie en flink wat pijnstillers op de voet werd gehouden en bijna de avond had moeten missen.

Vanwege een groot aantal ongelukken rondom Amsterdam vertrok ik na het eten van een aangebrande pizza wat eerder dan gepland en nam een alternatieve route om de files te vermijden. Echter bleek mijn Google Maps ingesteld te staan op ‘vermijd tolwegen, snelwegen of elke andere weg met meer dan twee banen’, want op onfortuinlijke wijze eindigde ik midden in het onverlichte Noord-Hollandse landschap, dat er overdag waarschijnlijk erg mooi uit had gezien maar door de wintertijd compleet aan mij voorbij ging. Via slingerende wegen, met aan de ene kant de donkere akkers en de andere kant de diepe wateren van de Ursemmervaart verwachte ik elk moment een Kathy Bates type tegen te komen om vervolgens door Google Maps een afgrond in misleid te worden: had je maar een eekhoorn moeten kopen!

Wonderbaarlijk genoeg eindigde ik na een flinke speurtocht voor een parkeerplaats uiteindelijk in de kelder van de Schouwburg, op loopafstand van boekhandel Stumpel. Ik sloot achteraan bij een stoet die door het winkelcentrum trok en nam bij de boekhandel afscheid van de feestgangers, die blijkbaar een andere bestemming hadden. Ondertussen had ik van team Groene Hart vernomen dat zij flink werden opgehouden, maar dat zij onder begeleiding van politie en met een ME-escorte hun weg konden hervatten om met loeiende sirenes hun chemisch goedje te kunnen afleveren.

Eenmaal binnen in de boekhandel was het een feest van herkenning: Melissa liep, totaal niet nerveus, heen en weer om iedereen te verwelkomen, Theo van Rijn van uitgeverij LetterRijn, Moon Kager, Caroline Kuiper van Mustreads or not, Cees van Rhienen van Wat Cees leest/Thrillzone en Hanneke Tinor-Centi, die ik nu eindelijk in het echt heb kunnen ontmoeten, waren ook al van de partij. Spreekster van de avond en vriendin van Melissa Natasza Tardio bleek last te hebben van dezelfde file en was ook iets verlaat, waardoor de avond met lichte vertraging begon. Maar vertraging of niet, het was nu al aangenaam gezellig.

Nadat Natasza Tardio was gearriveerd kon de avond dan echt beginnen. Theo van Rijn overhandigde Melissa een persoonlijk cadeau, de cover van Verminkte Toekomst op canvas, en gaf het woord verder aan Melissa, die na een korte toespraak haar eerste boek overhandigde aan haar verraste schoonmoeder. Vervolgens was het tijd voor een gesprek tussen Natasza en Melissa. Op ontspannen wijze werd Melissa het vuur aan de schenen gelegd met vragen over VT4, waar Melissa op zich weinig over kwijt kon, zonder al teveel over het verhaal zelf te vertellen. Als schrijfster wist Natasza de juiste vragen te stellen: wanneer schrijf je, hoelang doe je over een boek, heeft je moeder het boek al durven lezen, komt er nog een volgend deel (ja!)?
Zonder het door te hebben, was ondertussen de rest van het team aangekomen, inclusief het verrassingspakketje: goed verstopt achter de rijen mensen wachtte Karin Hazendonk rustig haar moment af, om na afloop van het interview de nietsvermoedende Melissa in de armen te vliegen. Miriam, Manon en Leontine sloten achter Karin in de rij om Melissa te kunnen feliciteren.

Nu was er echt tijd om te ontspannen, en voor Melissa tijd om de vele boeken van persoonlijke boodschappen te voorzien en op de foto te gaan met de aanwezige vrienden, familie en fans. Ook ik mocht mijn exemplaar ontvangen met onwijs lieve boodschap en ben erg benieuwd naar het eindresultaat na het manuscript te hebben gelezen.

Met het hele team aanwezig werd het alleen maar gezelliger. Eindelijk tijd om bij te kletsen, herinneringen op te halen en Harry Mulisch. Het was nog lang onrustig, tot de deuren van de boekhandel echt dicht moesten en we de snotverkouden Karin weer naar huis konden brengen.

Melissa, het was een super avond en Karin beterschap!

 

Kijk ook op onze site voor een winactie rondom Verminkte Toekomst en meer nieuws rondom onze auteur van de maand.

Alex

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)