Titel: In onschuldIn onschuld
Auteur: Melissa Skaye
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: april 2017
Aantal bladzijdes: 280
Recensie: Brenda

Cover
De cover ziet er mysterieus uit. Er ligt een vrouw tussen spinnenwebben op de grond. Met het gebruik van de donkere kleuren nodigt het absoluut uit om het op te pakken in een boekwinkel.

Auteur
Melissa Skaye is in 1972 geboren te Amsterdam. Tegenwoordig woont ze met haar man en twee kinderen in Hoorn. Vanaf 2006 is ze serieus gaan schrijven waarna ze in 2013 haar debuut maakte met Virtuele Tango, de start van de VT-reeks.

Achterflap
Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar is terechtgekomen.
Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis.
De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

Mijn mening
In onschuld is een losstaande thriller en voor mij een ideaal moment om kennis te maken met deze auteur. Het verhaal begint direct met het feit dat Yara door de dader in haar tuin wordt gelegd. Daar hou ik van. Geen inleiding, maar direct beginnen. Het zorgt er ook voor dat je direct in het verhaal zit en meevoelt met wat er gebeurt. Al snel komt ze in contact met Kyle, de hypnotherapeut en gaat het verhaal verder, afwisselend tussen heden en verleden. Je voelt wat ze meemaakt tijdens het moment net voordat ze in de tuin werd gelegd en tijdens de momenten toen ze 17 jaar was. Zal hier een link zijn?
De auteur schrijft fijn en zeer beeldend. Je voelt mee met het verhaal. Echt spannend vind ik het niet. Het heeft meer een spannende ondertoon met af een toe een spannend stukje.
Wat het verhaal meer met me doet is dat je op zoek gaat naar de dader. Verschillende personages worden goed als verdachte neer gezet. Wie is het en wat is de reden?

Melissa Skaye heeft een goed verhaal neergezet. Van begin tot en met het laatste letter heeft ze me met dit boek me weten te vermaken. Ik ben zeer benieuwd naar haar andere boeken.

Wie zich het verleden niet herinnert, is gedoemd het opnieuw te beleven.

George Santayana

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik geef In onschuld 4 mooie sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)