Titel: Drakenspoor Drakenspoor 
Auteur: Pepper Kay
Serie: Medinië #2
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Publicatiedatum: augustus 2017
Aantal bladzijdes: 220
Recensie: Danielle

Auteur
Pepper Kay (pseudoniem) is als vertaler van technische documentatie vrijwel haar gehele werkzame leven al bezig met taal. Pas in 2010 ontdekte ze een onvermoede liefde voor het schrijven van verhalen. Al snel wist Pepper waar haar hart lag: het schrijven van sciencefiction-verhalen.
Inmiddels heeft Pepper Kay zeven boeken op haar naam staan. Vijf daarvan maken deel uit van de SF-serie over interstellair privédetective Kit Guardner: Maalstroom, Doodvonnis, Vuurstorm, Slangenkuil en ID-crisis. Met haar boeken Drakenbloed en Drakenspoor laat Pepper zien dat zij ook een wereld mét magie weet te creëren.

Achterflap
De villa waar Chris van Toorop is opgegroeid moet wegens omstandigheden worden verkocht. Samen met zijn halfzus Felice gaat hij aan de slag om de inboedel te inventariseren en een veiling te organiseren voordat de makelaar ermee aan het werk gaat. Het leidt zijn aandacht een moment af van de angst om net als zijn ouders ten prooi te vallen aan een ongeneeslijke ziekte.
Tijdens het leeghalen van de zolder vindt hij de verzameling drakenbeeldjes van zijn moeder en een loden kistje. Het kistje intrigeert hem mateloos en hij neemt het mee naar huis. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door vreemde dromen en kan hij realiteit en fictie bijna niet meer uit elkaar houden. Zijn vrienden beginnen hem te ontlopen en de eenzaamheid wakkert zijn angsten verder aan. Dan gebeurt er iets wat zijn hele leven op zijn kop zet…

Mijn mening
Drakenspoor is het vervolg op Drakenbloed. Ik was benieuwd hoe het verhaal verder zou lopen en was dan ook wel enigszins verrast dat er een start werd gemaakt met de zoon van Tessa en zijn stiefzus Felice. Wat meteen de vraag opriep, wat is er met Tessa gebeurd? Al snel is duidelijk dat dit vervolg dus nu verder gaat met de zoon Chris. Hierdoor ben je dus ook niet echt verplicht om het eerste deel te moeten lezen. Alhoewel het later in het boek, als Chris in het land Medinië belandt, toch wel van pas komt als je iets van voorkennis hebt.
Op de een of andere manier is de schrijfstijl mij net iets te hakkelig en te kort van zinnen. Het verhaal blijft een opsomming van gebeurtenissen en ik voel niet echt de spanning van Chris naarmate hij steeds dieper in de wereld terecht komt waar zijn moeder vroeger ook heeft geleefd. Het verhaal is dan inhoudelijk wel beter te volgen als in Drakenbloed en toch ook hier, zodra je in het land Medinië terechtkomt, heerst er weer een wirwar van namen. Een vleugje romantiek is wel aardig bedacht om er iets van warmte aan toe te voegen.

Pepper Kay heeft met Drakenspoor een goed vervolg gemaakt en wist me op sommige momenten te verrassen. Het werd uiteindelijk een mooi afgerond verhaal.

Leesplezier: 3,5
Originaliteit: 3,5
Plot: 3,5
Psychologie: 2,5
Schrijfstijl: 3,5
Spanning: 3

Ik geef Drakenspoor 3 sterren.

Danielle

Met dank aan Futuro Uitgevers voor het ter beschikking stellen van het recensie-exemplaar.

Leave a Reply

  • (not be published)