Hierbij het tweede lijstje met de verwacht boeken, maar dit is ook gelijk het laatste lijstje! Twee lijstjes maar! Dat is ook niet de moeite. Maar dan kunnen we alvast weer goed gaan sparen voor januari en februari, want dan komen er weer wel heel veel goede boeken uit!

Schaduwkoningin – Garvin Pouw (verschijnt 11 december 2017)  
In de Valta, een enorm sprookjeswoud waar lang geleden een duistere macht is binnengevallen, proberen de riviernimfen Nîve en Nakisa wanhopig iets te maken van hun bedreigde bestaan. Wanneer het noodlot hun thuisdorp treft, lijkt de vergiftiging die de Valta teistert ook hen te raken. De duistere veldheer Isinger stuurt zijn beul Fellkra, een donkere nimf, op hen af. Nîve krijgt tijdens een schermutseling Fellkra’s zwaard in handen, waardoor het lot een vreemde wending neemt. Heeft Nîve het zwaard gestolen of is het Fellkra die ervoor zorgt dat haar zwaard bij Nîve in handen valt?
De dans van de drie nimfen om het zwaard staat centraal in hun tocht richting de “Licht-Val”, de enige nog staande vesting van de nimfen. Dat is de laatste plek waar misschien nog hulp te vinden is voor het redden van hun wereld. Of ligt die hoop in handen van Nîve?
Schaduwkoningin is een high fantasy roman vol fantastische landschappen en betoverende wezens. Een groots avontuur alsmede een psychologische thriller, bedoeld om de lezer mee te slepen naar een spannende, exotische wereld voorbij hun wildste dromen…
Bekijk op bol.com

De smokkelaar – Clive Cussler (verschijnt 8 december 2017)  
Het is 1920, ondanks de drooglegging wordt er volop drank gesmokkeld. Als Isaac Bells beste vriend Joseph Van Dorn gewond raakt tijdens een achtervolging op een drankschip zweert Bell dat hij de daders zal grijpen. Maar als een getuige van de schietpartij op een door de Russchische geheime dienst uitgevonden manier geëxecuteerd wordt, wordt duidelijk dat het niet zomaar smokkelaars zijn. Bell neemt het op tegen bolsjewiekse saboteurs die nog veel grotere plannen hebben.
Bekijk op bol.com

 

Wat jij niet weet – Cecile Korevaar (verschijnt 11 december 2017)  
“Als twee werelden elkaar raken’
De veertienjarige Tess verhuist onverwachts met haar ouders naar Kenia. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het was?
In “Wat jij niet weet’ gaat Cecile Korevaar geen enkele confrontatie met de werkelijkheid uit de weg. Ze laat zien wat de gevolgen zijn van eeuwenoude tradities en hoe diep deze verweven kunnen zitten in een cultuur. Hoe verbind je je als tiener aan een wereld die zo anders is dan je gewend bent?
Bekijk op bol.com

Mijn zus – Michelle Adams (verschijnt 5 december 2017)  
“Mijn zus'(My Sister) van Michelle Adams is een thriller in de traditie van Clare Mackintosh (Mea culpa en Ik zie jou) en S.K. Tremayne (De ijstweeling)

Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…
Bekijk op bol.com

Beet – Marc Kerkhofs (verschijnt 11 december 2017)  
George is onderhoudsman op een carwash. Op een avond, als hij moet overwerken, ontdekt hij een vreemd schepsel in de waterput. Zonder dat hij het wil, hecht het dier zich aan hem en met gemengde gevoelens aanvaardt George die vriendschap. Zijn vrouw Diana ontfermt zich over het wezen en bekommert zich niet om de herhaaldelijke waarschuwingen van haar man. Als boerendochter weet ze hoe ze moet omgaan met dieren.
Dat de vreemde indringer hun hele wereld op zijn kop zet, beseft George pas wanneer het te laat is.
BEET is een roman over het onbekende en vervreemding. Over vastgeroeste gewoontes en de angst om te verliezen.
Bekijk op bol.com

Driest – Dini Bell (reeds verschenen)  
Drie personen vertellen het verhaal van Driest: een minderjarig meisje dat berecht is als volwassene, Imke en Mercedes. De veroordeelde zit de haar opgelegde straf uit in een vrouwengevangenis. Daar wordt het haar bepaald niet makkelijk gemaakt door haar medegedetineerden. Ze treiteren en belagen haar wanneer ze maar kunnen.

Imke is een introvert meisje dat opgroeit met een liefdevolle moeder en een strenge vader. De laatste denkt alleen maar aan geld verdienen en heeft geen oog voor de noden van zijn dochter. Daarbij kan ze in zijn ogen niet veel goed doen. Mercedes is Imkes tegenpool; ze is extravert en weet van zich af te praten.

Wat hebben deze drie meisjes met elkaar te maken? En wie is toch die ‘hij’ aan wie de veroordeelde steeds refereert?
Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)