Wij hadden een diepte-interview met Jodi Ellen Malpas, schrijfster van erotische romans. Jodi is geboren en getogen in Northampton, Engeland, waar zij met haar twee zoons en haar beagle woont. Ze is een zelfverklaard dagdromer, verslaafd aan mojito’s, staat bekend om haar obsessie met het schoenenmerk Converse en ze heeft een zwak voor alfamannen. Het schrijven van krachtige liefdesverhalen en het creëren van verslavende personages is voor haar een passie geworden – een passie die zij nu deelt met haar toegewijde lezers. www.jodiellenmalpas.co.uk

Voor diegenen die jou nog niet kennen: wie is Jodi Ellen Malpas?
Ik ben een hopeloos romanticus, die haar tijd vooral besteed aan het fantaseren over en verzinnen van verslavende verhalen over liefde en lust. Ik ben 37, maar gevoelsmatig ben ik nog steeds 21. Ik heb een passie voor mode. Ik ben sterk onafhankelijk en ik stop een beetje van mezelf in elk vrouwelijk personage dat ik verzin.

Je boeken zijn erg populair en in veel landen gepubliceerd. Hoe ben je precies doorgebroken?
Zonder twijfel door sociale media. Op het moment dat ik mijn debuutroman This Man via self-publishing uitgaf, had ik niet eens een Facebookpagina of Twitteraccount, en ik had nog nooit gehoord van Instagram. Ik had werkelijk geen idee. Maar vrouwen over de hele wereld gebruikten sociale media om hun waardering voor mijn verhaal te delen. Zo verspreidde het zich als een lopend vuurtje!

Is het niet raar om een boek in je handen te hebben dat in een taal is geschreven die je niet kunt lezen, bijvoorbeeld in het Nederlands? Waar denk je als eerste aan wanneer je aan Nederland denkt?
Het is heel vreemd. Ik weet dat sommige woorden of zinnen moeilijk te vertalen zijn zonder inhoud te verliezen, dus kleine aanpassingen hier en daar zijn onontkoombaar. Vaak vraag ik me af of er veel verschil is tussen de vertaling en het originele verhaal. Ik zou echt willen dat ik beter had opgelet tijdens de lessen in vreemde talen op school! Als ik aan Nederland denk, is het eerste waar ik aan denk natuurlijk Amsterdam. Daar heb ik altijd al een keer naartoe gewild en een paar jaar geleden kreeg ik die kans toen mijn Nederlandse uitgever me uitnodigde. Ik vond het geweldig!

Schrijf je fulltime of heb je er nog een baan naast?
Ik schrijf fulltime en dat vind ik heerlijk.

Waar haal je de inspiratie voor je boeken vandaan?
Letterlijk overal. Daarom heb ik ook altijd een opschrijfboekje bij me, of maak ik notities in mijn mobiele telefoon wanneer ik geen boekje bij de hand heb. Ik vind het erg moeilijk om mijn fantasie uit te zetten. Schrijven helpt me om te ontspannen en als ik niet schrijf, dan denk ik aan schrijven.

Je schrijft erotische romans waarbij het achtergrondverhaal van de hoofdrolspelers erg belangrijk is. Is het moeilijk om een goede balans te vinden tussen achtergrond en verhaal?
Het is erg belangrijk voor de lezer om zich tot de personages aangetrokken te voelen. Daarbij is hen een achtergrondverhaal geven essentieel, daarom probeer ik dat te doen.

Het schrijven van erotische scenes lijkt makkelijker dan het is. Hoe slaag je erin om deze scenes naar tevredenheid op papier te krijgen?
Hoe meer ik erover schrijf, hoe moeilijker het lijkt te worden. Vooral omdat elke scene uniek moet zijn. Er is maar een beperkt aantal manieren waarop twee mensen intiem met elkaar kunnen zijn! Over het algemeen vind ik ze makkelijk te schrijven. Tegenwoordig richt ik me ook meer op het beschrijven van de emoties.

Wat is je favoriete schrijfplek? Wat is er onmisbaar en waar zou je zonder kunnen?
Ik kan overal schrijven. Mijn favoriete schrijfplek is op de bank met de laptop terwijl mijn beagle, Prince Loui, naast me ligt.

Wat voor boeken/tijdschriften lees je graag? Hetzelfde genre waarin je schrijft of iets geheel anders, zoals thrillers?
Ik lees bijna alles. Als het om tijdschriften gaat, lees ik graag tijdschriften over mode; wie draagt wat, de laatste trends, dat soort dingen.

Wat maakt een boek een goed boek, volgens jou? Welk boek is voor jou het ultieme boek?
Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Het is allemaal relatief. Voor mij persoonlijk moet het over gevoelens gaan. Er is niets beters dan een boek waar je hart sneller van gaat kloppen en waarvan je de pagina’s verslindt, omdat je het verhaal ingezogen wordt en het verhaal zo verslavend is. Ik hou ook van boeken die mijn kennis verbreden en mijn interesse in andere onderwerpen aanwakkeren. Dan Brown is zo’n schrijver die dat altijd bij me voor elkaar krijgt.

Persoonlijke vragen:

Wat is jouw ideale manier van ontspannen? Schrijven.

Wat is je favoriete eten en welk eten staat er op je ‘Absoluut Niet’-lijst? Favoriet: Alles uit de oceaan. Absoluut Niet: Pindakaas.

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Ochtend.

Wat is je favoriete vakantiebestemming? Ben je bezig met onderwerpen voor een nieuw boek, ook als je op vakantie bent? Als het maar warm en zonnig is. Ik ben altijd bezig met het verzinnen van nieuwe verhalen.

Waar word je blij van? Alfamannen.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)