Hallo allemaal, 

Voor 2017 is dit mijn laatste weekje. Hoezo? Het jaar is toch nog niet om? Dat klopt, maar we duiken zo meteen massaal de feestdagen in. Voor die tijd heb ik het razend druk. Zowel op het werk als met mijn nieuwe thriller waarvoor ik mezelf heel voorzichtig een deadline heb gegeven.

Daarom wordt deze blog ook wat algemener. Ik heb er vorige week dagen bij gehad die het
wakker worden niet waard waren. Maar ja, de wekker barstte toch iedere morgen in een vrolijk geratel uit, dus zat er niets anders op dan mijn warme dekbed te verlaten. 
Zo eind november is het een beetje komkommertijd.  

Een lichtpuntje was er wel. Vrijdag begon december en ik ben een enorme fan van die maand. 
Ik snak altijd naar 6 december want dan spring ik volledig in de Kerst. Ik zie wel dat de kerstboom steeds vroeger wordt neergezet. Soms al eind november. Daar zit dan toch een kleine kriebel. Dat is net te vroeg. Hoewel ik een bloedhekel heb aan die oude kerel en zijn maatjes, wacht ik toch altijd tot hij weer is opgehoepeld naar Spanje (Sorry voor de Sintfans).

 

Kerst … mijn huis verandert in een soort Winter Wonderland. Niet van dat overdreven gedoe wat je op televisie ziet, maar op strategische plekken verlichting en veel groen met zilver. Er verschijnen rendieren op mijn vensterbank. Hoewel ik het liefst een sneeuwkanon in mijn huiskamer zou loslaten, heb ik de compromis gesloten dat de overbekende sneeuwdekentjes onder de verlichte huisjes komt te liggen.  

De eerste discussie met manlief is dan ook alweer losgebarsten. Drie jaar heb ik dezelfde ballen in de boom gehad. Dan ben ik er wel klaar mee en moet er weer eens iets anders in huis komen. Het is niet dat ik om kerstversiering verlegen zit, maar het is zo leuk om tussen al die spullen te snuffelen. In deze tijd krijg ik een waas voor mijn ogen. Waar ik in het gewone leven een redelijk zuinig mens ben, staan in december de remmen een stuk soepeler.  

Deze tijd nodigt ook uit om allerlei recepten op te zoeken. Het zal niemand meer onbekend zijn dat ik een liefhebber ben van lekker eten. Wie niet, denk ik maar. Ik ga dus ook niet beweren dat ik vanwege de kerstgedachte achter een bord spruitjes met aardappelen schuif. Ik heb echter nog geen idee wat het gaat worden dit jaar. 
De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn wat mij betreft ook de moeite waard. Een korte vakantie zo aan het einde van het jaar. Meestal zijn het ook de kliekjesdagen. Ik haal stomweg te veel in huis. Iets met remmen die kwijt zijn?  

Net zo leuk vind ik de jaarwisseling. De plannen daarvoor komen altijd heel spontaan en de avond is altijd supergezellig. 
Er geldt maar een voorwaarde: Ik blijf thuis met het geweldige excuus van de twee herders. Ze zijn overigens totaal niet bang van vuurwerk, maar staan als het zover is er buiten gewoon naar te kijken. 
De absolute dipdag is 1 januari. Ieder jaar kom ik weer tot de conclusie dat ik te veel heb gegeten en te veel gedronken. Daarentegen was er een berg gezelligheid en de wetenschap dat 2 januari de wekker weer het vrolijke geratel mag laten horen.  

In deze laatste aflevering wil ik jullie het laatste boekennieuws niet onthouden. Na het uitkomen van Waanidee heb ik aan een drietal manuscripten gewerkt, twee thrillers en een Young Adult en ik wist niet welke er voorrang zou krijgen. Tot aan twee weken geleden bleef ik maar switchen tussen twee thrillers die in niets op elkaar lijken. Ik riep al eerder: Deze wordt het! Daarna toch weer niet. 
Ik werd er zelf een beetje gek van. 
Nu had ik naar mijn lieve vriendin, auteur en zeer kritische proeflezer al eerder een deel van een (inmiddels herschreven) manuscript gestuurd wat zij van het broodnodige commentaar heeft voorzien.  

Opeens was daar het licht (om maar even in de kerstsfeer te blijven). Het eurootje was
gevallen en de laatste weken heb ik het grootste deel van het verhaal geschreven en werk ik nu naar de afronding van de eerste versie. Dan laat ik het los op een paar proeflezers en wacht ik (on)geduldig op het commentaar dat er ongetwijfeld zal komen. 
Die zelfopgelegde deadline. Ik laat het jullie weten.  

Ik wens jullie hele fijne feestdagen. Geniet van de warmte en gezelligheid, van de liefde en elkaar.
Ik zie jullie in januari 2018! 

Liefs, 

Karin 

 

NEXT ARTICLE

Book Voyage

Leave a Reply

  • (not be published)