Titel: Dood de Engel
Auteur: Sandrone Dazieri
Serie: Colomba Caselli #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Carolien Steenbergen
Publicatiedatum: juni 2017
Aantal bladzijdes: 523
Recensie: Brenda

Cover
Prachtige donkere cover. Een vrouw die er uitziet als een engel.
De titel in gebroken letters. Ziet er interessant uit om het boek zo op te pakken in een boekwinkel. Het past perfect bij het eerste boek Dood de Vader. 

Auteur
Sandrone Dazieri (1964) is geboren in Cremona, Italië. Dazieri liet zijn carrière als kok achter zich om zich volledig op het schrijven te richten. Voordat hij doorbrak als thrillerschrijver werkte hij als journalist, redacteur en scenarioschrijver. Dood de Vader is een internationaal succes en ook de filmrechten werden verkocht. 

Achterflap
Vlak voor middernacht komt in Rome de hogesnelheidstrein vanuit Milaan aan op spoor zeven. Als de conducteur de laatste, meest exclusieve wagon opent, sterft hij bij de aanblik van de verwrongen levenloze lichamen van de veertien passagiers. Welke gruwelijke doodsstrijd moesten zij voeren?
De aanslag wordt via een videoboodschap meteen opgeëist door extremisten. Colomba Caselli, de knappe politieagente met haar breekbare ziel, voelt meteen dat dit verhaal niet klopt. Ze roept de hulp in van de hoogbegaafde Dante, de expert in menselijk gedrag die door een mist van leugens heen kan kijken.
Colomba had gelijk: de aanval kwam niet van extremisten. Maar van wie dan wel en waarom kozen de daders voor zo’n huiveringwekkende methode? En wie is die mysterieuze, vrouwelijke figuur, die nergens sporen achterlaat, behalve een naam: Giltiné, de Litouwse engel van de doden, even mooi als fataal…. 

Mijn mening
Na een geslaagde Dood de Vader moest Dood de Engel ook echt gelezen worden. Vanwege dat het een aardige tijd geleden was dat ik Dood de Vader had gelezen heb ik even een recensie teruggelezen waar het precies over was gegaan.
Toch had ik in het begin moeite om in het verhaal te komen. Voor mijn gevoel moest ik toch weer wennen aan de personages en ze opnieuw leren kennen. Maar gelukkig kwam dit toch redelijk snel en zat ik er helemaal in met de toch wel koppige Colomba met onze aparte Dante. 

Het boek bestaat uit 5 delen en ieder deel start met een schuingedrukte tekst. Het verhaal begint met dat er mensen gevangen zitten in De Doos, het is geen gebouw, maar ook geen gevangenis. Het is een kubus zonder ramen, maar je zit er wel opgesloten. Het gaat over een schoenmaker, een politieagent en een meisje die niet praat. Op een dag kunnen ze ontsnappen door het meisje. De schuingedrukte teksten vormen een leidraad voor het hoofdverhaal met Colomba en Dante.

Wat de rups het einde van de wereld noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder. 

Het verhaal start zelf met een trein wat tegen middernacht aankomt op station Termini. Iedereen uit de Top-wagon is overleden, zelfs de conducteur die bij de wagon ging kijken. Colomba wordt opgeroepen om de plaats delict te bezoeken. Al snel wordt bekend dat de aanslag die gepleegd is op de wagon opgeëist is door extremisten. Als Colomba door een gesprek met de Imam het idee krijgt dat dit verhaal niet klopt roept ze de hulp in van Dante. Ze gaan samen op zoek naar antwoorden en die komen met veel tegenslagen. Wie zit er echt achter de aanslag? En wat heeft de engel van de doden ermee te maken?
Na een wat trage start zit ik er snel in en laat het verhaal je echt niet los. Je vliegt door het boek heen. Het is ook weer zo beeldend geschreven dat je het daadwerkelijk voor je ziet gebeuren.
Spanning is met flinke golven aanwezig en brengt je tot een zeer goede ontknoping.
En dan sla je het boek dicht en kom je erachter dat je verder wilt lezen. Je blijft met vragen achter die absoluut beantwoord moet worden. Er moet zeker nog meer komen over Colomba en Dante. Ik ben nog lang niet klaar met ze.   

Spanning: 4
Plot: 5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Dood de Engel krijgt van mij een welverdiende 4,5 ster.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)