Titel:In naam van de vader In naam van de vader
Auteur: Linda Jansma
Serie: Kobo Original #2
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: november 2017
Aantal bladzijdes: 127
Recensie: Amanda

Auteur
Linda Jansma heeft inmiddels tien thrillers gepubliceerd waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar boeken worden veel gelezen en hebben ook al meermaals op de nominatielijsten gestaan voor prijzen als De Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ze heeft de Schaduwprijs gewonnen en in 2013 werd Schuilplaats de beste Vrouwenthriller. In naam van de vader wordt in vier delen uitgegeven, dit is een nieuw concept in samenwerking met Kobo plus. Elke maand zal er een deel van dit boek verschijnen voor de leden van het Kobo plus abonnement. De volgende delen zullen uitkomen in december en januari. 

Achterflap
Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden. Maar hij is niet de enige in de familie Van Foreest met een probleem. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt. Stevent de familie Van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven

Mijn mening
Nadat deel 1 alweer een maand geleden was dat die gelezen was, moest ik weer even omschakelen en bedenken waar het ook alweer over ging. In de tussentijd zijn er alweer een hoop boeken gepasseerd waardoor sommige dingen weer wat wegzakken.
Maar na het lezen van de eerste paar bladzijden zat ik weer helemaal in het verhaal. Het zuigt je weer naar binnen en is daardoor ook veel te snel alweer “uit”.

Wolf packs function as families. Everyone has a role, and if you act within the parameters of your role, the whole pack succeeds, and when that falls apart, so does the pack. – Jodi Picoult 

Het verhaal start gelijk waar deel 1 geëindigd is, Ties wordt door zijn opa mee naar de schietclub genomen, wat hij al zolang wil. Op de terugweg vertelt zijn opa hem even hoe het ervoor staat en dat hij echt nooit lid zal kunnen worden als hij een strafblad heeft en dus met de drugs bezig blijft. Dit zet hem aan het denken en je merkt dat hij hierdoor toch wil proberen te veranderen. Waar Judith nu toch precies op uit is blijft nog een beetje een raadsel, al heb ik een flauw vermoeden. Maar dat zou ook zomaar helemaal verkeerd kunnen zijn. Spannend om te lezen dat eigenlijk bijna heel de familie van Foreest zich met louche zaakjes bezighoudt maar dit niet van elkaar weten

Het leest ontzettend vlot, spanning is al meer aanwezig dan in deel 1 en de plot ontvouwt zich langzaamaan steeds duidelijker. Je leeft echt mee met de personages en hun sores. En dan die cliffhanger… Minpunt? Nu is het wachten op deel 3 die ergens in december pas weer verschijnt!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Voor deel 2 van In naam van de vader kom ik dan ook op 4 sterren, waarbij ik uiteraard de verwachting heb dat de stijgende lijn zich in deel 3 en 4 nog verder voort zal zetten. 

Amanda

https://www.kobo.com/be/nl/ebook/in-naam-van-de-vader-deel-2

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)