Het boek Mijn zus van Michelle Adams is debuut van de maand bij Thrillers & More, maar wie is Michelle Adams eigenlijk? Hoog tijd om haar eens wat beter te leren kennen!

Wie is Michelle Adams? Kun je jezelf in een paar woorden omschrijven?
Dank jullie wel dat jullie Mijn zus debuut van de maand hebben gemaakt! Om mezelf te beschrijven, zou ik zeggen dat ik makkelijk in de omgang ben, ik kan heel goed alleen zijn en ben soms wat stil in grote groepen als ik me niet op mijn gemak voel. Ik kan heel sociaal zijn in het juiste gezelschap, maar ik houd niet van mensen die onbeschoft zijn tegen anderen. Ik ben optimistisch over het leven en ik vind het fijn als mijn vrienden dat ook zijn. Ik ben echt een nerd als het gaat om boeken en films, ik houd van het buitenleven, en ik kleed mezelf erg saai. Ik houd van een spijkerbroek en een wit t-shirt, het is eigenlijk een soort uniform. 

Hoe schrijf je? Ben je alleen of maakt het niet uit waar je bent? Luister je naar muziek (en zo ja, wat voor muziek?) of heb je stilte nodig? Wat moet er zijn, en waar kun je makkelijk zonder?
Dat hangt ervan af in welk stadium ik zit. Als ik pas net begonnen ben, vind ik lawaai niet erg. Ook gezelschap of muziek niet. Achtergrondgeluiden helpen met ideeën, want het opent de wereld om mij heen. Maar ik bespreek het manuscript eigenlijk niet met anderen in dat stadium, hooguit spar ik wat met mijn echtgenoot die best kritisch is als het gaat om geloofwaardigheid. En dat is erg handig. Maar zo gauw als ik ga bewerken, vind ik het erg moeilijk om te werken als het niet stil is. Ik houd ervan om in mijn kantoor te zijn, deur dicht, de wereld buitengesloten. Op die manier kan ik focussen op de wereld die ik gecreëerd heb. Mijn zus is geschreven is in de dokterspraktijk waar ik werkte, dus mijn wensenlijstje kon ik toen wel op mijn buik schrijven. 

Lees je ook terwijl je schrijft? Of wordt het dan moeilijk om je te focussen op wat je aan het schrijven bent?
Dat hangt dus af van het stadium van schrijven. Ik lees het meest als ik aan het schrijven ben. Ik kan een boek lezen in een paar dagen op dat moment (of in ieder geval voordat ik moeder werd). Maar zo gauw als ik aan het bewerken/herschrijven ben, probeer ik niet te veel te lezen. Dan doe ik wel een maand of twee over een boek en lees ik alleen een beetje in de avond, voor het slapen. Ik wil dan gefocust blijven op mijn eigen creatie. 

Als je zou stranden op een verlaten eiland en je kunt maar één boek meenemen….welke zou dat dan zijn?
Als me dit gevraagd wordt, kom ik steeds terug bij dezelfde: Captain Corelli’s Mandolin. Ik heb dit boek acht jaar geleden voor het eerst gelezen en sindsdien is het mij bij gebleven. Er is iets poëtisch aan de manier waarop het is geschreven, en ik weet dat sommige mensen dat juist niet leuk vinden aan dit boek, maar ik vond het echt geweldig. Maar ook het verhaal vind ik prachtig, welke eigenlijk heel simpel is. Toen ik het boek de eerste keer uit had was ik echt overstuur door het einde en ik wilde dat het anders eindigde. Daarna zag ik de verfilming en gaven ze me precies hoe ik wilde dat het eindigde, in plaats van hoe het boek eindigde, maar het was een enorme teleurstelling. De rest van het boek had ineens minder betekenis. Het is gewoon een heel mooi, tijdloos, prachtig liefdesverhaal. 

Welke van de hoofdpersonen in Mijn zus lijkt het meeste op jou? Of lijken ze helemaal niet op jou?
Ik denk dat ik op allemaal lijk en ook op niemand. Het is onmogelijk, denk ik, dat door een schrijver bedachte hoofdpersonen geen overeenkomsten hebben qua persoonlijkheid of manieren. Terwijl ik eraan denk wat ik geschreven heb, zijn er personen die mijn eigen onzekerheid hebben, mijn eigen zwakke punten en er zijn er zelfs die mijn merk sigaretten roken, voordat ik stopte. De hoofdpersonen zijn een deel van mij, dus het is natuurlijk. Maar tegelijkertijd is mijn werk fictie. Je leert mij niet beter kennen door mijn boeken te lezen. Tenminste, dat denk ik niet…..misschien moet je iemand interviewen die mij kent en vertellen ze jou iets heel anders!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)