Het houdt niet op…

Gard Sveen – Dansen met de duivel (16 januari)
Wanneer nét na de verdwijning van de dertienjarige Amanda het verkoolde lichaam van seriemoordenaar Jon-Olav Farberg wordt gevonden, is Tommy Bergmann de enige die gelooft dat hij nog leeft. Hij wordt op non-actief gesteld door de leiding van de Oslose recherche, dus is hij gedwongen alleen op onderzoek uit te gaan. Alle aanwijzingen leiden naar Litouwen en een sekte aldaar, wier leden geloven dat een moordenaar gered kan worden door een jong meisje te verminken. Een meisje als Amanda.
Dan wordt Susanne Bech, Bergmanns partner, naar een hotelkamer gelokt. Op de badkamerspiegel staat met lippenstift een boodschap geschreven: Zij zal hem verlossen.

Reserveer bij bol.com

 

Mariska Overman – Voltooid (verschijnt 26 januari)
Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?
Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR.
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Reserveer bij bol.com

 

 

Dolores Redondo – Erfenis van de botten (31 januari)
Wanneer de briljante, koppige inspecteur Amaia Salazar de heiligschennis van de kerk in haar geboorteplaats Elizondo onderzoekt, moet de man die ze een jaar eerder voor moord gearresteerd heeft voor de rechter verschijnen. Maar dan pleegt hij zelfmoord in de toiletten van het gerechtsgebouw. Het enige dat hij achterlaat, is een cryptisch briefje met maar één woord: ‘Tartallo’.
Tot Amaia’s grote verbijstering is dit niet de enige zaak waarin een agressieve man zijn partner vermoord, daarna zichzelf en dezelfde mythologische boodschap achterlaat. Doen zij dit in opdracht van iemand? Amaia en haar team storten zich in het onderzoek tijdens de mistige, donkere winter en eindeloze regens van de Baztan-vallei.
Maar dan raakt Amaia emotioneel betrokken bij de duistere zelfmoorden en wordt haar werk een persoonlijke last die al haar grenzen overschrijdt. Naarmate ze de waarheid ontrafelt, komt degene die het dichtst bij haar staat in levensgevaar…

Reserveer bij bol.com

 

Melanie Raabe – De waarheid (11 januari)
Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?
Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man…

Reserveer bij bol.com

 

Simon Sebag Montefiore – De rode dageraad (30 januari)
De zwarte aarde dampte al, terwijl de zon nog maar net was opgekomen. De mannen klommen op hun paarden en reden over de steppe, in de richting van de vuurrode horizon.
Benya Golden is gevangengezet in de goelag voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Hij sluit zich aan bij een strafbataljon, opgebouwd uit kozakken en veroordeelden, om te helpen de nazi’s te bevechten. Benya tekent bij de Russische cavalerie, en op een hete dag in juli 1942 wordt hij achter de vijandelijke linies gedropt. Maar wie kan hij vertrouwen in deze hel, deze haast onmenselijke periode in de geschiedenis?
De rode dageraad is het magistrale verhaal van een gewone man, Benya, zijn strijd op de steppes van Zuid-Rusland en zijn intense liefde voor een Italiaanse verpleegster. Daarnaast biedt het een ongekende inkijk in de plannen van Stalin zelf in het Kremlin, en de romance tussen zijn dochter en een journalist aan het oostfront. De personages worden op meesterlijke wijze vervlochten met de geschiedenis en vormen zo een prachtig meeslepend boek over passie, moed en overlevingsdrang.

Reserveer bij bol.com

 

Elisabeth Noreback – Zeg dat je van mij bent (9 januari)
Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliënte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn. Maar dit is niet de eerste keer dat Stella haar dochter ’terugvindt’. De vorige keer dat dat gebeurde, werd ze gedwongen opgenomen in een kliniek. Tegelijkertijd probeert iemand koste wat het kost te voorkomen dat Isabelle en zij een band krijgen. Langzaam maar zeker beginnen Stella en Isabelle te twijfelen aan hun herinneringen, hun geheugen en hun identiteit.
Hoe ver is Stella bereid te gaan om haar dochter terug te krijgen?
Zeg dat je van mij bent is een overdonderend geschreven psychologische thriller verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen. Een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind. Over rouw, schuld en obsessie.

Reserveer bij bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)