Titel: Lech Lech
Auteur: Kiki van Dijk
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Publicatiedatum: november 2017
Aantal bladzijdes: 96
Recensie: Brenda

Cover
Je ziet een vrouw die aan het skiën is. Mooi winters plaatje met een blauwe lucht. De titel Lech legt de link dat de vrouw in Lech is. Lech is een bekende wintersportbestemming vanwege dat elk jaar er leden van het Nederlandse koninklijk huis daar naartoe gaat.
De cover geeft me verder geen spannend gevoel. Het is dat er op de cover staat dat het om een thriller gaat.

Auteur
Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Nu schrijft ze aan haar reeks van eilandthrillers. (bron: Xander uitgeverij)
Er wordt ook beweerd dat Kiki van Dijk een pseudoniem is van een bekende Nederlandse auteur.

Achterflap
Hoever ben je bereid te gaan voor je baan?

Tess heeft haar droombaan gevonden bij het populaire pr-bureau Imagehouse. Maar dat succes heeft een keerzijde: ze ziet haar man en vierjarige tweeling steeds minder. En net als ze met het hele gezin een weekendje weg willen, wordt Tess gevraagd voor een brainstormsessie in het luxueuze skioord Lech.
Het team vergadert in een comfortabel chalet midden op de berg. De omgeving is prachtig, maar de sfeer ongemakkelijk. Tess voelt dat haar collega’s iets voor haar verbergen. En als het chalet door een hevige sneeuwstorm van de buitenwereld afgesloten raakt, lopen de spanningen hoog op… Wie durft Tess nog te vertrouwen?

Mijn mening
Mijn eerste reactie toen ik het boekje in handen kreeg was toch wel dat ik het een ontzettend dun boekje vind. Dan is het eigenlijk geen boek meer wat je leest, maar een verhaaltje.
Van Kiki van Dijk heb ik al eens een boek gelezen en ik vond het een heerlijk tussendoortje. Vlot geschreven en zo uit. Als dat met Lech ook zo is dan moet ik dat met een flinke zucht uit hebben. Over het verhaal ga ik niks meer zeggen, want je hebt zo teveel gezegd. Je start en je hebt het boek inderdaad ook zo weer uit.
De hoofdpersonage Tess leer je nog wel een beetje kennen. Ik vind ze vooral een enorme chaoot. De overige personages leer je niet echt kennen. Daar is de tijd echt te kort voor.
Spanning is op het laatst goed aanwezig, maar toch vond ik het heel voorspelbaar wat er ging gebeuren. Doordat het een kort verhaal is, kun je je moeilijk inleven in de situatie.
Het was een leuk tussendoortje, maar ik heb liever toch iets meer inhoud en dat je je nog een beetje kan inleven in hetgeen wat je leest. Ik denk zelfs als Lech veel meer bladzijdes had gehad dat mijn score waarschijnlijk ook hoger was geweest.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3
Lech krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)