Titel: Beet  Beet
Auteur: Marc Kerkhofs
Genre: Thriller
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: december 2017
Aantal bladzijdes: 262
Recensie: Danielle

Auteur
Marc Kerkhofs (1964) woont en werkt in Edegem, bij Antwerpen. Hij observeert en beschrijft, veronderstelt en vertelt. Gewone gebeurtenissen blijken verrassende achtergronden te hebben. Hij debuteerde met de roman ‘Verloren Tijd’.

Achterflap
George is onderhoudsman op een carwash. Op een avond, als hij moet overwerken, ontdekt hij een vreemd schepsel in de waterput. Zonder dat hij het wil, hecht het dier zich aan hem en met gemengde gevoelens aanvaardt George die vriendschap. Zijn vrouw Diana ontfermt zich over het creatuur en bekommert zich niet om de herhaaldelijke waarschuwingen van haar man. Als boerendochter weet ze hoe ze moet omgaan met dieren. Dat de vreemde indringer hun hele wereld op zijn kop zet, beseft George pas wanneer het te laat is.

Mening
Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel wordt het schepsel, die de naam ‘Splinter’ krijgt, voorgesteld. Ook voor diegene die denkt dat dit dan een horrorsetting gaat worden, hoeft niet te vrezen. De schrijver houdt er een vlotte schrijfstijl op na en dat heeft als voordeel dat het boek snel weg leest. Splinter mag dan qua kleur niet zo aantrekkelijk zijn, toch krijg je er een soort van band mee en begrijp je ook de reactie van George om voor het schepsel te willen zorgen.
Het tweede deel laat je beseffen dat het niet altijd zo z’n voordelen heeft als er veranderingen plaatsvinden. Diana die door de aanwezigheid van het schepsel steeds vreemder gaat doen tegenover George. En George die hierdoor het schepsel zo snel mogelijk weer wilt kwijtraken. Komt het huwelijk hierdoor onder druk te staan of weet George Diana nog ervan te overtuigen dat ze ontvreemd is van haar eigen ik?
Marc Kerkhofs heeft ervoor gezorgd dat je naar het einde toe enige scenario’s kunt verzinnen hoe het uiteindelijk gaat aflopen. Ondanks dat de juiste er bij zit doet dit verder niks af aan het verhaal. De afronding is goed en zorgt ervoor dat je tevreden het boek sluit.

Ik geef Beet 3 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)