Titel: In naam van de vaderIn naam van de vader
Auteur: Linda Jansma
Serie: Kobo Original #3
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: November 2017
Aantal bladzijdes: 127
Recensie: Amanda

Auteur
Linda Jansma heeft inmiddels tien thrillers gepubliceerd waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar boeken worden veel gelezen en hebben ook al meermaals op de nominatielijsten gestaan voor prijzen als De Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ze heeft de Schaduwprijs gewonnen en in 2013 werd Schuilplaats de beste Vrouwenthriller. In naam van de vader wordt in vier delen uitgegeven, dit is een nieuw concept in samenwerking met Kobo plus. Elke maand zal er een deel van dit boek verschijnen voor de leden van het Kobo plus abonnement. Het laatste deel zal uitkomen in januari. 

Achterflap
Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden. Maar hij is niet de enige in de familie Van Foreest met een probleem. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt. 

Stevent de familie Van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Mijn mening  

Wolf packs function as families. Everyone has a role, and if you act within the parameters of your role,
the whole pack succeeds,
and when that falls apart, so does the pack. -Jodi Picoult 

Gelukkig was deel 3 daar eindelijk! Na de spannende cliffhanger van deel 2 was ik erg benieuwd hoe dit zich in het volgende deel zou gaan ontwikkelen. Nou ik kan je vertellen, zeer verrassend! Francis doet erg zijn best om zijn gezin en zijn huwelijk weer een beetje op de rails te krijgen, ondanks de kopzorgen die hij heeft. Maar het blijkt moeilijk. Iedere keer als hij denkt dat de relatie met zijn vrouw Renée weer wat lijkt te verbeteren, reageert ze weer heel anders dan verwacht. Ook Ties lijkt het beter te doen, maar schijn bedriegt.  

Vind de andere helft van het medaillon en alles zal duidelijk worden. 

De motieven van Judith worden langzaamaan steeds duidelijker, maar ook zij krijgt met wat problemen te kampen. Zeker wanneer Ties bij haar thuis is.
Ondertussen probeert Renée haar gevoelens of een rijtje te krijgen en ook nog een feest te organiseren. Maar hoe doe je dat als je met je gedachten maar bij één ding kunt zijn? En wat houdt haar man toch voor haar verborgen?  

Snel liep hij om de wagen heen en opende het portier voor haar, wat hem een lieve glimlach opleverde die zijn ballen bijna pijn deed.

Langzaamaan begin je het idee te krijgen dat het verhaal van In naam van de vader naar een eind wordt geleid, er is immers nog maar één deel te gaan. De verhaallijnen neigen er steeds meer naar om met elkaar verweven te raken. Opbouw is weer goed, de spanning wordt steeds beter voelbaar en de personages ontwikkelen zich steeds verder. De motieven van sommigen blijven echter nog steeds een mysterie. Dit zorgt ervoor dat de nieuwsgierigheid alleen maar toeneemt en het uitkijken naar het vierde en laatste deel in groot ongeduld plaatsvindt. Want ook deze cliffhanger was er weer één om in te lijsten.  

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Voor deel 3 van In naam van de vader kom ik dan ook op 4 sterren, waarbij ik hoop dat deel vier al mijn verwachtingen gaat overtreffen en mij totaal uit mijn sokken gaat blazen. 

Amanda 

Leave a Reply

  • (not be published)