De tweede leesclub die van start ging, was de leesclub rondom Verminkte Toekomst van Melissa Skaye. Na de aankondiging stroomde de mailbox vol met aanmeldingen; iedereen wilde weten hoe het verder zou gaan met Sanne Philips en Luca Borra! De deelnemers zijn Silvia Arntz, Cindy Strijkers, Dirk de Wolf, Danielle Henssen, Jellie de Vries, Bianca Maartense, Shirley Pellikaan, Ann Koenzen, Heleen van der Velde, Leontine Meijer, Mirjam Regelink en Ans Stier. De recensie-exemplaren werden verzorgd door uitgeverij LetterRijn, waarvoor onze hartelijke dank!!
Melissa Skaye werd toegevoegd aan de Facebook-groep net als uitgever Theo van Rijn en de leesclub kon van start! Zoals Melissa zei: ‘Laat Verminkte Toekomst smaken, lieve lezers. Enjoy!‘  

De cover is het eerste wat je ziet van een boek. Wat verwachten de deelnemers aan de hand van deze cover?  

Dirk: De cover is stilistisch zeer mooi en trekt je precies aan. Als je de cover ontleedt dan zie ik prikkeldraad: een gevangenis? een kalme water plas met een boom aan de rand waaruit vogels uit weg vliegen. Opgeschrikt? Trekvogels die wegtrekken? Ik zou het boek zeker ter hand nemen en waarschijnlijk ook kopen. Ik verwacht een duister spannend boek. 

Mirjam: Onder andere qua kleur vind ik het een erg mooie cover. Het maakt je nieuwsgierig en heeft iets mysterieus over zich. Het prikkeldraad valt me als tweede op wat ik ook associeer met de gevangenis, maar ook met pijn. Daarna zie ik de vogels die weg vliegen. Ik zou het boek zeker oppakken in de winkel om nieuwsgierig gemaakt de achterflap te lezen. Ik vind een cover erg belangrijk en merkte dat het een onderdeel was om me voor deze leesclub aan te melden. 

Ans: De kleuren van de cover vind ik erg mooi. De vogels vliegen opgeschrikt weg dat ziet er spannend uit. Het prikkeldraad bovenin valt in eerste instantie niet op maar vind ik een mooi detail. Dat maakt nieuwsgierig. Ik zou het boek zeker oppakken vanwege de cover nieuwsgierig geworden en de achterflap bevestigen mijn nieuwsgierigheid. Ik vind het spannend dat er ook een paragnost in voor komt. Van Melissa Skaye heb ik nog nooit iets gelezen maar al wel veel positieve reacties gehoord en mooie recensies gelezen. Ik verwacht dan ook een heerlijk spannende vlot lezende/prettige schrijfstijl thriller. 

Ann: Dit boek zou ik zeker oppakken in de winkel, mede door de kleur, maar ook zeker door de titel. Je ziet een kind (meisje) op een schommel aan een boom en terwijl ze aan het schommelen is vliegen de vogels weg. Op de cover staat ook prikkeldraad. Is dat een verwijzing naar verminkt?
De reden dat ik heel graag mee wilde doen aan de leesclub, is dat ik best aardig wat positieve en enthousiaste reactie had gelezen over dit boek. Ik ben dan ook heel benieuwd of ik straks ook net zo enthousiast ben. 

Bianca: Een prachtige duistere cover, vooral het prikkeldraad geeft direct een eng gevoel. Zou het boek zeker oppakken in de winkel. Dit komt niet alleen door de cover maar vooral ook door de schrijfster. Alle 3 de voorgaande delen in deze serie waren stuk voor stuk geweldig, mijn verwachtingen zijn daarom best hoog. Benieuwd of ze uitkomen. 

Heleen: Ik vind het een intrigerende cover; door de kleur, maar ook door de boom die weerspiegelt in het water, een klein mensje op de schommel aan de boom, de vogelzwerm die wegvliegt en het prikkeldraad dat zowel bovenaan als onderaan de op de cover te zien is. Dit boek zou ik oppakken. Op de achterkant loopt het prikkeldraad door en staat een vrij lange tekst, die witgedrukt goed leesbaar is, maar te lang om snel te lezen. Vooral de eerste 4 zinnen blijven hangen en zijn voldoende sterk om me te pakken. Dat is goed. Ik ken de schrijfster niet (shame) en ben benieuwd omdat ik veel goede dingen over deze schrijfster heb gelezen. De omschrijving op de achterkant geeft me voldoende reden om uit te kijken naar het verhaal; intrigerend omdat de hoofdpersoon rechercheur is en intrigerend om ze een eigen leed te dragen heeft.
Ik ben overigens benieuwd of het uitmaakt dat ik de eerdere VT delen niet heb gelezen, maar daar kom ik nog wel achter……. 

Cindy Strijkers: Ik vind de cover lekker opvallen en alleen al daarom zou ik het zeker oppakken in de winkel. Daarnaast intrigeert de afbeelding me. Het straalt voor mij eenzaamheid uit, verloren zijn…De achterflap maakt me meer dan nieuwsgierig, moet volgens mij een boek naar mijn hart zijn. Daarnaast heb ik ook hier en daar wat dingen mogen lezen over het boek. En juist door wat anderen ervan vinden, trekt het nog meer aan me. Ik verwacht behoorlijke spanning en geweld overgoten met een goed verhaal, maar ook dat ik word ontroerd en soms geschokt. Van mij mag dat ook allemaal in een boek. Ik heb nog geen boeken van Melissa Skaye mogen lezen, maar mijn gevoel zegt dat dit wel eens kan gaan veranderen 

Shirley: De donkere cover geeft iets mysterieus. Je moet doordat deze donker is al beter ernaar kijken om de details in je op te nemen. Het prikkeldraad valt meteen op, gevangen zijn misschien, dan de trekkende vogels, op zoek naar vrijheid? En dan het kindje op de schommel in de boom, boven de spiegeling van het wateroppervlak. Ze kan nergens heen… het slachtoffer, waarvan?
De cover op zichzelf is al een verhaal. In de winkel verkies ik dit soort covers eerder dan een ander boek met een wat meer standaard kaft.
Ik las eerder boeken van Melissa Skaye en verwacht ook dat Verminkte Toekomst weer een boek is waarin je zelf ook wordt uitgedaagd het mysterie te ontrafelen. Heel blij met de helderwitte letters en gekozen lettertype. De tekst nodigt je meteen uit tot het boek te willen lezen, roept al vragen bij je op. De foto van Melissa Skaye vind ik wat donker. Je mag best trots in beeld! Aan de andere kant past het wel bij het boek verwacht ik, een duistere foto. Het zal een reden hebben gehad. 

Danielle: Na de oerlelijke covers van VT 1-3 (sorry, kan er echt niks mooiers van maken) straalt deze een echt thrillereffect uit. Kleuren zijn mooi en het meisje op de schommel. Het boek zou ik zeker oppakken in de winkel niet alleen vanwege de cover maar meer nog vanwege de naam Melissa Skaye en ja de verwachtingen zijn wel hoog maar heb er het volste vertrouwen in dat dit ook wordt waargemaakt. 

JellieAlles lijkt rustig een stil, maar toch vliegen de volgens van schrik weg. Het prikkeldraad geeft ook aan dat er iets gebeurd is of gaat gebeuren. Boek wekt nieuwigheid op. Zou het zeker oppakken. 

Silvia: Heel mooie, mystieke kleuren. Het prikkeldraad geeft iets sinisters aan. Dit boek zou ik zeker door alleen al de cover oppakken. Ik heb de epub gekregen dus moet het doen met het plaatje hier. Mijn verwachtingen zijn dubbel. Na het lezen van In onschuld was ik niet laaiend enthousiast. Ik hoop nu op een spannend (gruwelijk?) verhaal in een fijne schrijfstijl. De berichten op social media maken me erg nieuwsgierig. Ook hoop ik herkenbare plekken tegen te komen aangezien ik in dezelfde plaats woon als Melissa Skaye Dit is de eerste keer dat ik een leesclubboek in epub krijg (ik heb pas een ereader). Vind dat toch minder feestelijk. Ook door het gemis aan de leuke extraatjes als een boekenlegger. Maar….desondanks heel blij dat ik mee mag doen.  

De verwachtingen zijn enorm hoog voor Verminkte Toekomst, maar de lat is door de voorgaande delen ook wel erg hoog gelegd door Melissa zelf 😉  

Cindy:  Even tussendoor: Ik kan niet stoppen met lezen!!!! het leest ten eerste zo makkelijk. Het verhaal pakt je vast en laat je niet meer los. Ik heb het bijna uit. Later reageer ik verder 😉 Nu snel verder lezen… 

Heleen:  Op p.181 staat een beschrijving die maakt dat ik de cover helemaal perfect gevonden vind. Mooi beeld en mooie betekenis. Ik kon niet stoppen met lezen en heb mezelf om middernacht moeten dwingen om te gaan slapen……. Goed teken als het om het boek gaat! 

Cindy: Ik heb het boek nu 2 dagen uit en ben het even aan het laten bezinken voordat ik alle vragen verder beantwoord. Maar wauw! Melissa Skaye je hebt er een fan bij! 

Dirk: Ik ben ongeveer halfweg en moet zeggen dat het heel gemakkelijk leest. Het is heel boeiend en spannend dat het heden en het verleden elkaar afwisselen. De opbouw van het verhaal maakt dat je verder wilt lezen. De schrijfstijl is zeer vlot en smaakt naar meer. 

Bianca: Het boek leest net als voorgaande delen weer heerlijk. Veel aandacht voor psychologische diepgang. Wat kunnen mensen toch eng zijn… ik hoop dat de agenten fout zitten maar vrees het ergste. 

Mirjam: Wauw wat is dit echt een boek naar mijn smaak. Het leest erg makkelijk weg, waardoor ik snel in het verhaal kom en alleen het boek weg moet leggen omdat ik toch echt moet slapen. 

Een mooie combinatie van persoonlijkheden: rechercheur, paragnost. En ik ben helaas nog niet zo ver dat ik precies de rol van de moeder en het zieke kind weet. Ik hoop dat ik vandaag een heel stuk verder ben want ik ben wel heel nieuwsgierig naar het verhaallijn daarin en van alle vermiste vrouwen. Ik heb nog geen andere boeken gelezen uit deze reeks, maar heb daar geen last van tijdens het lezen. Ben alleen nu al super benieuwd naar de andere boeken. 

Silvia: Boek is uit. Dus eigenlijk reageer ik hier te laat. Maar, het komt omdat ik eigenlijk aan één stuk heb doorgelezen. Het viel moeilijk weg te leggen. Ook door de korte stukjes en perspectiefwisselingen. Dat blijft boeien. Voor mij was een leuke bijkomstigheid dat ik de buurt ken. Daardoor trekt het nog meer. Tijdens het lezen heb ik een paar keer een flashback naar In Onschuld gehad. Qua verhaal dan. De schrijfstijl van VT4 vind ik (hoe gek dit misschien ook klinkt) totaal anders. Ik weet niet of dat komt omdat ik meer opgeslurpt was door het verhaal of dat het echt een andere schrijfstijl was. Mooie vraag om in Blok 3 te stellen! 

Shirley: Het boek pakt je op de eerste blz al. Het is zeer handig dat de hoofdstukken aangeduid worden met de jaren en welke persoon het overgaat op dat moment. Je hebt ook echt het gevoel dat je er jaren bij bent en niet in een zucht boek uitgelezen hebt en dan denkt: hoe lang hebben deze vreselijke gebeurtenissen nu eigenlijk plaats gevonden. Ook dat er stukjes uit het actuele nieuws in verwerkt zijn erbij is zo herkenbaar. Het is triest maar het gebeurt ook in het echt. We lezen het nog steeds in de kranten nu.
Ik kan me het meest identificeren met Emma. Toch proberen te blijven strijden, maar ook onderdanig en uiteindelijk jezelf wegcijferen om een ander te redden of meer kansen te geven.
Het plot is goed uitgewerkt, tot ver over de helft heb je nog geen flauw idee wat 2 van de 3 zaken in het heden te maken heeft met de andere zaak in het verleden . Als je meegroeit in het boek is het voor mij al geslaagd. 

Jellie: Eerst had ik zoiets van nee he weer zo’n kelder verhaal. Niet dat het meteen betekende dat het slecht zou zijn, maar meerdere gelezen die het over een kelder gingen. Daarbij kwamen in het begin er allerlei namen naar voren dat ik even rustig moest laten bezinken wie nou wie was. Eenmaal achter mij vloog ik door het boek.
Schrijfstijl is pakkend en zeer beeldend. Daarbij erg vlot lezend. Mooi moment daar Emma op een gegeven moment buiten staat geniet van het zonlicht en dan terugdenkt aan vroeger. De geuren de dingen en de schommel in de achtertuin. Met Emma kan ik mij het beste in vinden. Wat er ook gebeurt, ze gaf niet op en niet toe. Ging door alles om haar dochter te beschermen. 

De deelnemers genieten! Melissa heeft ze ook nog een tweetal vragen gesteld en de deelnemers hadden ook een aantal vragen voor haar. Dat lees je in het volgende verslag!  

One Comment to: T&M Leesclub: Verminkte Toekomst – Melissa Skaye

  1. januari 12th, 2018

    Leuk om al deze samengevatte antwoorden te lezen. Brengt me weer even terug naar het verhaal.

    Beantwoorden

Leave a Reply

  • (not be published)