Titel:De waarheid De waarheid
Auteur: Melanie Raabe
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Sander Hoving
Publicatiedatum: januari 2018
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Danielle

Auteur
Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorpje in Noordrijn-Westfalen en woont momenteel in Keulen. Ze werkt als journaliste en actrice. Haar debuutthriller  De val werd een grote bestseller in Duitsland, de filmrechten van het boek zijn verkocht aan een grote Hollywoodstudio. 

Achterflap
Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?
Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man… 

Mening
Als je je even verplaatst in de gedachte dat je na zeven jaar, tot wanhoop toe, je geliefde hebt proberen los te laten, omdat je toch niet meer geloofde dat hij nog in leven is en er dan opeens een bericht komt dat hij terugkomt. Zo ineens alsof hij ’s ochtends de deur uit is gegaan om te gaan werken en dan weer thuiskomt na een lange dag…dit overkomt Sarah.  

Doordat Sarah de man, die na zeven jaar weer voor haar staat, niet herkend als haar man, word je gelijk gevat in een psychologisch spelletje. Wie spreekt de waarheid? Want hoezeer Sarah dan ook overtuigd is van haar eigen waarheid, de vreemdeling probeert haar ervan te overtuigen dat hij wel haar man is.  

‘Maar als de liefde bestaat,’ antwoordde Philipp.‘Hoe kunnen we dan ooit ophouden met onze liefde? Als het niet alleen het gevoel, dat een heel speciaal iemand ons geeft, is, dat wij van hem houden, maar ook werkelijk die persoon zelf… hoe zou onze liefde voor die persoon dan ooit kunnen verdwijnen?’ 

Melanie Raabe voert de spanning steeds hoger op en je gaat steeds meer twijfelen aan beide waarheden. Twee mensen in strijd met hun eigen gevoelens, niet meer in staat om elkaar te vertrouwen of elkaar de ruimte te geven die een ieder nodig heeft om zichzelf te kunnen blijven. De ontknoping zorgt voor nog meer teleurstelling tussen de beide geliefden of is er nog een sprankeltje hoop dat er één waarheid overblijft? 

De Waarheid is een spannende psychologische thriller die je meevoert in het drama tussen twee geliefden die elkaar ontvreemd zijn, of ligt de waarheid toch anders?  

Ik geef De Waarheid 4 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)