Titel: De ZielDe Ziel
Auteur: S.J. Paul
Serie: De Eilanden #4
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Scelta Publishing
Publicatiedatum: april 2017
Aantal bladzijdes: 283
Recensie: Amanda

Cover
Ook dit is weer een mooie cover, mat zwart met groot de titel, net als de voorgaande delen. Leuk dat ervoor gekozen is om bij elk deel een andere kleur te kiezen. In de titel bossen en water en een eenzaam figuur (Stef?). De boventitel ziet er veelbelovend uit: Wat als je je ziel voorgoed dreigt te verliezen, om zo je familie te redden. Achterflap wekt ook de nieuwsgierigheid, erg benieuwd hoe het met Stef gaat. Ook zeer benieuwd hoe de serie gaat eindigen!

Auteur
Sandra J. Paul is een schrijfster van Vlaamse origine. Naast het schrijven van boeken is ze ondernemer. Sandra schrijft Young Adult, maar ook thrillers voor volwassenen. In alle genres en leeftijden zit een paranormaal tintje verweven. In het thrillergenre debuteerde zij in 2015 met Azerty. In 2017 is Moordspel uitgekomen. In het Young Adult (Fantasy) genre debuteerde zij in 2015 met het eerste deel uit de Eilanden-serie Het Eiland. De Geest, het tweede deel uit deze serie, verscheen ook in 2015. Het derde deel, De Wolf, verscheen in 2016. Het vierde en laatste deel, De Ziel, verscheen in april 2017. Hiermee is deze serie afgerond. Daarnaast schrijft Sandra onder pseudoniem (Joanne Carlton) ook nog Engelse boeken.

Achterflap
In dit allerlaatste deel van de Eilanden-serie wordt de ultieme strijd geleverd.

Stef is door de hel gegaan en weer terug, en dat laat zijn sporen na. Geholpen door een nieuwe, onverwachte vriend, groeit de hoop om toch nog te kunnen ontsnappen aan de macht van het Eiland. Maar de Ziel van het Eiland heeft nog steeds zijn zinnen op Stef gezet en wil hem kost wat kost voorgoed aan zich binden. Daarvoor heeft de vijand het ultieme middel ingezet: zijn familie en vrienden.

Terwijl Stef afzakt in de duisternis, kijken zijn redders hulpeloos toe. Om hem nog te kunnen redden, moeten ze samen strijden tegen de machtige Ziel. Maar kan die wel voorgoed vernietigd worden?

In het laatste deel van de Eilanden-serie, worden messen geslepen en allianties gevormd. Niemand is veilig, niets is wat het lijkt. Om zijn familie en vrienden te redden, moet Stef het ultieme gevecht aangaan met het Eiland, de Ziel en zichzelf.

Mijn mening

Je bent nooit meer alleen, vanaf nu ben je van ons.

In deel 3 werd Stef ontvoerd om terug te keren naar Het Eiland, waar hij juist met zoveel moeite vandaan was ontsnapt met zijn vrienden. Zijn vrienden en familie thuis zijn radeloos van verdriet, want hen wordt verteld dat Stef zelfmoord heeft gepleegd. Maar Lina, Kaat en zijn moeder geloven hier niks van. Ondanks de toestand waarin Stef verkeerde, zou hij nooit deze keuze maken. Uiteindelijk besluiten ze, nadat Lina heeft gevoeld dat Stef nog leeft, om terug te keren naar Het Eiland. Hij moet daar wel zijn.
Ondertussen worstelt Stef om in leven te blijven na de aanval van De Wolf. Hulp komt uit onverwachte hoek.

Het verhaal is in meerdere delen opgesplitst, het hier en nu van Stef, het hier en nu van zijn familie en vrienden en een stukje terug in de tijd net na de verdwijning van Stef. Deze delen zijn goed uitgewerkt, hierdoor wordt een goed beeld geschetst van de aanloop naar de keuze die de familie en vrienden van Stef gemaakt hebben om naar Het Eiland te gaan. Daarnaast leef je mee in de strijd die Stef moet leveren om in leven te blijven en niet krankzinnig te worden. Deze delen worden uiteindelijk samengevoegd om er een gezamenlijke strijd van te maken.

Hun leven ligt in jouw handen. Als je haar alles vertelt, vernietigen we hen allemaal.

Het boek bevat meerdere onverwachte wendingen en beslissingen en steeds wanneer je denkt dat dit het einde betekent voor Stef of zijn familie/vrienden, word je een hele andere kant opgestuurd. Voornamelijk richting het eind van het boek raakt het verhaal in een stroomversnelling en leest het supervlot. Op dit punt wil je eigenlijk niet meer stoppen omdat je MOET weten hoe het nu toch gaat eindigen.

Een spannend vierde en laatste deel in De Eilanden-serie, daar waar alles eindigt voor Stef, of toch niet?

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Hiermee kom ik op 4 sterren voor De Ziel van S.J. Paul.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)