Titel: Storm Storm
Auteur: Lucinda Riley
Serie: De zeven zussen #2
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Dieuwke Van der Veen, Erica Disco, Kees Van Weele
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 592
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.

Achterflap:
Ally’s zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar adoptievader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen afscheid te nemen van Pa Salt. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Na een traumatische ervaring op zee besluit Ally haar zeilcarrière  de rug toe te keren en haar vaders aanwijzing te voeren. Het brengt haar naar Noorwegen naar een verleden waarin muziek de hoofdrol speelt. Hoe meer Ally te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken?

Mijn mening:
Het is met De zeven zussen – Storm even op gang komen maar dan gaan letterlijk alle trossen los.
Ally, de tweede dochter van het grote gezin D’ápliece heeft in Theo de liefde van haar leven gevonden als ze hoort van het overlijden van Pa Salt. Halsoverkop gaat ze terug naar huis en belandt daarna in een ware rollercoaster van emoties. Waar ze eerst geneigd was het verleden te laten rusten, zorgen de omstandigheden ervoor dat ze bijna geen keus heeft om op zoek te gaan naar haar ware afkomst.

Pa Salt zei altijd dat we worden geboren om onszelf te zijn, en er alleen maar naar kunnen streven zo goed mogelijk te worden in wat we zijn.

Je wordt als lezer in Storm meegezogen in een bijzonder indrukwekkend verhaal dat naar Noorwegen leidt.
De wisseling in heden en verleden zorgen voor twee bijzonder uitgediepte verhalen die ervoor zorgen dat je het boek, ondanks de dikte, haast niet weg kunt leggen. Mijn nieuwsgierigheid is zo groot dat het zelfs een vorm van spanning oproept.

Lucinda Riley schrijft op een manier alsof het lijkt dat je als lezer zelf mee op reis gaat, het is eigenlijk niet te geloven dat ze de verhaallijnen voor het grootste deel verzonnen heeft, het komt op mij als lezer over als waar gebeurd.
De emoties van liefde, verdriet, macht, onmacht en vooral angst zijn voelbaar. Zowel in het heden als het verleden zijn de verhalen heftig en aangrijpend. Wederom is de afspiegeling tussen arm en rijk mooi neergezet, dat geld niet gelukkig maakt is een vast gegeven, zo blijkt ook in het levensverhaal van onze Ally.

Het najagen van de liefde zorgt vaak voor wanhoop en verdriet, dat wordt in dit boek meer dan eens werkelijkheid. Muziek is hier het grote sleutelwoord, het is een manier om onuitgesproken gevoelens te tonen, te verwerken of gebeurtenissen een plekje te geven.
Continu vraag je je af waar het verhaal van Anna, wat start in augustus 1875, naartoe zal gaan leiden, waar gaan de puzzelstukjes daadwerkelijk in elkaar vallen?

Terwijl Anna de twee mannen over haar en haar talenten hoorde praten, voelde ze zich zo kwetsbaar als een rauw stuk varkensvlees dat op het punt stond om door haar moeder in de pan te worden gegooid.

De ontknoping is veel verrassender dan ik verwacht had. Ik denk een tipje van de sluier te hebben gekregen van een leuk vervolg in één van de volgende delen.
Gelukkig nog vijf delen te gaan alvorens we weten hoe de familie van Pa Salt er compleet uit komt te zien en wat hem ertoe bewogen heeft deze weg te volgen.

De zeven zussen – Storm krijgt van mij 4 sterren.

Met veel dank aan Xander Uitgevers voor dit geweldige recensie-exemplaar!

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)