Titel:Hart van glas Hart van glas
Auteur: Miranda Peters
Serie: De Gaia trilogie #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: februari 2018
Aantal bladzijdes: 303
Recensie: Danielle

Auteur
Miranda Peters schreef als dromerig meisje van tien al verhalen met titels als De WondervogelDe Droomwolk en De geheimzinnige Boom. Jaren later besloot ze die droom daadwerkelijk na te jagen toen ze in aanraking kwam met het YA Fantasy-genre. In 2015 begon ze aan de GAIA Trilogie. Deel 1, Hart van Glas, is vanaf februari 2018 verkrijgbaar. 

Achterflap
Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto, waarin ze met haar familie zit, slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.
Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?  

Mening
Het boek start met een proloog waarin het afschuwelijke ongeluk, dat Hester op jonge leeftijd heeft meegemaakt, wordt beschreven. Tien jaar later lijkt Hester een normaal leven te leiden tussen haar klasgenootjes, toch weet je dat ze een bepaalde gave bezit en word je nieuwsgierig wat dit in het verdere verhaal gaat betekenen.   

Door haar gave lijkt ze dingen eerder waar te nemen dan dat ze in werkelijkheid voorkomen. Zo droomt ze over een jongen Siem, die meer van haar weet dan dat ze in eerste instantie vermoedt. Telkens als ze hem wil vragen wat hij van haar weet, ontwaakt ze uit haar droom. Maar zijn het nog wel dromen? En heeft Siem dezelfde gaven als Hester?  

‘Ik heb mijn hele leven geprobeerd te verbloemen wat ik kan,’ gaf ik toe. ‘Ik wil niet opvallen. Ik wil normaal lijken.’
‘Normaal líjken, zeg je. Maar zou je ook normaal willen zíjn?’ 

Ondanks alles wordt Hester verliefd op Siem. Liefde houdt niks en niemand tegen. Zo proberen Hester en Siem samen te genieten van hun leven.. Toch loeren er gevaren en worden ze bedreigd. Wie heeft het op hun gemunt? En is de liefde wel tegen dit onheil bestand?  

Miranda Peters schreef met deze Young Adult fantasy een spannend verhaal met een prettige schrijfstijl. De personages komen tot leven en je voelt de romantiek tussen twee geliefden bloeien. Het verhaal bevat een rode draad die je nieuwsgierig maakt naar de andere twee delen die volgen die in ieder geval op mijn ‘wil ik lezen’ lijstje komen te staan.  

Ik geef Hart van glas 3,5 ster

Danielle  

Leave a Reply

  • (not be published)