Titel: VoltooidVoltooid
Auteur: Mariska Overman
Serie: Isabel Dieudonné #2
Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: januari 2018
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Danielle

Mariska Overman (46 jaar, Twente) is samen met haar man eigenaar van MORBidee, een communicatiebureau dat de dood bespreekbaar maakt. Ze schrijft als columnist voor verschillende websites over rouw en dood. Hoofdzaak was haar thrillerdebuut in 2017.

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR.
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Je hebt een rechercheteam, met natuurlijk enkele hoofdpersonen, waar je je debuut mee start. Hoofdzaak was het eerste deel met Isabel waarbij ze al in de juiste proportie werd neergezet om als een sterk individu naar voren te komen.
Mariska Overman bewijst met Voltooid dat ze precies weet waartoe Isabel in staat is.

Het verhaal start meteen met een lijk en Isabel is voor het eerst, nadat ze na haar vorige zaak  besloten had om als rechercheur te stoppen, weer aanwezig op de plaats delict. En het voelt goed, ondanks haar eigen twijfels of ze weer voor vast in het team terug moet keren.

Ik ben er. Ik geef niet op. Ze zei het tegen de doden. En tegen zichzelf.

Aan de zaak hangt een naar luchtje en Isabel en haar team weten niet direct in welke hoek er gezocht moet worden om de dader te vinden, voordat er een nieuw slachtoffer gaat vallen.

Mariska weet misschien wel het meest moeilijke onderwerp op een toegewijde manier aan te snijden. Euthanasie in alle vormen en over alle leeftijden blijft een moeilijke zaak en zorgt in dit verhaal voor een bijzondere invalshoek. Het zet je aan het denken en het geeft je de voor- en nadelen in één zin.

Voltooid is een titel die niet alleen verbonden is aan het verhaal maar zeker in de betekenis genoemd mag worden dat Mariska het voor elkaar heeft gekregen om met dit tweede verhaal met Isabel Dieudonné een zeer waardige opvolger op Hoofdzaak te schrijven. Laten we hopen dat Isabel snel weer met een volgende zaak begint.

Ik geef Voltooid 4,5 ster.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)