Titel: ErrorError
Auteur: Willem Asman
Serie: Rebound #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: november 2017
Aantal bladzijdes: 347
Recensie: Manon

Auteur
Willem Asman, geboren in 1959, begon met een studie Nederlands, maar is afgestudeerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Hij is oprichter en eigenaar van een adviesbureau voor change management en communicatie. Tevens is hij voorzitter geweest van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs en de Stichting Gouden Strop.

Achterflap
Voormalig maffiamoordenaar Alain Toussaint houdt zich aan de regels. Dankzij de nieuwe identiteit die REBOUND hem gaf, leeft hij een onopvallend bestaan in een klein bergdorp bij de Canadese grens. Tot een groep padvinders verdwaalt in een nabijgelegen oude kopermijn. Alain aarzelt niet en redt de kinderen. Zijn foto belandt op de voorpagina van de krant. Wordt zijn heldendaad hem fataal?
Daags voor de bijeenkomst die de toekomst van REBOUND zal bepalen, leert Tyler over de duistere geschiedenis van de organisatie. Ondertussen onderneemt Oz een alles-of-nietspoging om zijn spoorloos verdwenen gezin te redden. Wie heeft zijn vrouw en kinderen in zijn macht? Wie is er nog te vertrouwen?

Mijn mening
Error gaat verder waar deel 1 van Rebound, Enter, is geëindigd. In het begin van het boek was het even zoeken naar wie wie ook alweer is. Ook al heb ik Enter niet lang geleden gelezen, toch was het wat weggezakt. Gelukkig doet Asman ook aan een paar terugblikken en was ik redelijk snel weer in het verhaal.

Error is absoluut beter dan Enter, zeker omdat er dieper wordt ingegaan op wat de organisatie REBOUND nu eigenlijk is. Tyler, de eventueel nieuwste ringdrager, en haar dochter Charlie komen weer aan bod en horen meer over hoe Gar bij de organisatie is gekomen. Tevens krijgt Oz een groter aandeel, zijn gezin is zoek. Wie heeft ze? En meer is de vraag: hoe krijgt hij ze terug?
Het verhaal over Alain Toussaint, voormalig moordenaar, wordt goed in het boek verweven. Hoe is hij bij Rebound gekomen en hoe verloopt zijn leven erna? Al deze verhaallijnen lopen door elkaar en toch horen ze bij elkaar.

Sinds Oz op Schiphol is geland, krijgt hij elk half uur een tekstbericht van CENTRAL. Waar hij blijft. Elk half uur rept CENTRAL met geen woord over zijn gezin.

Willem Asman heeft met Error een spannend boek afgeleverd en het boek zit goed in elkaar. De hoofdstukken zijn niet te lang en goed onder verdeeld over de hoofdpersonen. Je wil gewoon verder lezen wat er gaat gebeuren. Gaat Tyler de ring houden? Vindt Oz zijn gezin terug? Hoe gaat het verder met Alain?
Ook in deel 2 zit een voorstukje van het laatste deel van Rebound en na dit te hebben gelezen, kan ik niet anders zeggen dan dat ik benieuwd ben naar Exit!

Het vuur laait weer op zodra hij erlangs is gesprongen. Hij dreigt ingesloten te worden en moet terug. Hij ruikt verbrand vlees, zijn wenkbrauwen en lichaamshaar smeulen.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Eindscore: 4 sterren.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)