Titel: Fatale foutFatale fout
Auteur: Rob Oostveen
Genre: Thriller
Uitgeverij: Roboobooks
Publicatiedatum: september 2017
Aantal bladzijdes: 375
Recensie: Danielle

Rob Oostveen (1948) is van huis uit bedrijfskundige en ondernemer. Hij is bekend als de bedenker van onder andere Smulweb. Na jaren van veel werken heeft hij nu tijd gevonden om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. De afgelopen twee jaar heeft hij al enkele boeken onder eigen beheer geschreven. Met Fatale Fout maakt hij zijn debuut in de boekenmarkt door de extra redactie en een professionele omslag eraan toe te voegen.

Marion vindt het dagboek van haar vriend Casper. Het dagboek beschrijft een groot persoonlijk drama, maar ook een groot geheim. Na het lezen daarvan beëindigt zij hun relatie. Na jaren, als Casper inmiddels een gerespecteerd chirurg is, ligt Marion onverwachts voor hem op de operatietafel. Omdat zij hem is gaan chanteren met zijn geheim, ziet hij nu een kans om met een medisch foutje van haar chantage af te komen. Maar dit wordt een duur foutje. Het zet processen in werking met desastreuze gevolgen. Een heel gezin gaat er bijna onderdoor.

Fatale fout start al snel met de grondslag van het gehele verhaal. Hoe maak je een fout, die desastreuze gevolgen heeft, draaglijk? Het antwoord hierop lijkt vrij simpel; ‘Maak meteen bekend dat je de fout hebt begaan en de gevolgen zullen minder rampzalig zijn dan de fout te verdoezelen.’

Casper komt door zijn ‘medisch foutje’ al snel tot de conclusie dat hij nu nog  meer in de problemen zit dan waar hij van tevoren al mee rond liep. Hij raakt steeds verder verstrikt in zijn eigen gesponnen web. Uiteindelijk komt zijn gezin hierdoor ook in grote problemen. Is er nog een uitweg voor Casper?

Rob Oostveen heeft in zijn eerdere boeken al bewezen dat hij een verhaal goed neer kan zetten. Zijn schrijfstijl is zonder veel poespas en met een grote dosis aan nieuwe ontwikkelingen binnen het verhaal. Met Fatale fout heeft hij ervoor gekozen om vanaf het begin het ‘slachtoffer’ neer te zetten. Hierdoor verliest het verhaal enige kracht aan spanning. Door een opeenstapeling van nare gevolgen voor niet alleen Casper maar ook zijn gezin blijft het verhaal wel boeiend en lees je in een rap tempo door.

Ik geef Fatale Fout 3 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)