Titel: Kleine moordenaarKleine moordenaar
Auteur: Sophia Drenth
Serie: Bloedwetten #4
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Staaldruk (Quasis uitgevers)
Publicatiedatum: maart 2018
Aantal bladzijdes: 115
Recensie: Danielle

Het eerste boek van Sophia Drenths Bloedwetten, Bloedwetten: Vonnis, werd genomineerd voor de Hebban Award 2015 en won de Bastaard Fantasy Award. Het vervolg Verlossing verscheen in april 2017. Luitingh-Sijthoff publiceerde haar verhaal Gedichten van licht en schaduw in de bundel Halloween Horror Verhalen en bij Quasis Uitgevers verscheen Zwart hart, een afzonderlijk leesbare Bloedwetten-bronvertelling.

De twaalfjarige Rafaël heeft één wens: van de tirannieke luimen van zijn vader verlost worden. Wanneer hij in de door waterpest getroffen straten van Hofstedes Scheepskwartier getuige is van een moord, lijkt het erop dat hij de ideale leermeester heeft gevonden. Maar hij komt bedrogen uit.
Kleine moordenaar vertelt het verhaal over de weder geboorte van Ravàn, de rebel onder de Ath’vacii.

Kleine moordenaar is een (net iets te lange) novelle, die een personage beschrijft uit de eerste twee boeken van de Bloedwetten Vonnis en Verlossing. In deze bronvertelling wordt Rafaël als kleine jongen beschreven die door zijn vader op gruwelijke wijze mishandeld wordt.

Zonder enige voorkennis van de vorige boeken ben je toch meteen verbonden met de angsten en wraakgevoelens van Rafaël jegens zijn vader. Zodra de “gemaakte” in het verhaal voorbij komt, komt de setting van het verhaal ook op gang en krijg je een idee wat Rafaël met zijn leven wil gaan bereiken.

Rafs haat was nog lang niet verzadigd. De wereld zag rood. Die kleur was zijn redding. Zonder dat rood zou hij nooit Ath’vacii worden.

Sophia Drenth heeft een vlotte schrijfstijl en maakt van dit boekje een mooie grondlegging om Rafaël te laten ontplooien tot een volwassen jongen. Het is Sophia zeker gelukt om in een kort verhaal genoeg spanning en emotionele aspecten weer te geven. Sommige stukjes in het verhaal zijn zo echt omschreven dat er een golf van walging over je heen komt. En op andere momenten de liefkozing tussen moeder en zoon.

Angst was voor mensen en de wereld van mensen konden hem gestolen worden. Zijn toekomst lag in de duisternis.

Lukt het Rafaël ook daadwerkelijk om zijn vader te wreken en om toegang te krijgen tot het Gemaakte Land? Hierop krijg je zeker antwoord als je Kleine moordenaar hebt gelezen. Voor verder ontwikkelingen rondom Rafaël zal Sophia Drenth zeker nog meer in petto hebben. Dus het wachten is op Bloedwetten (Voortbestaan, werktitel) deel 3.

Ik geef Bloedwetten, Kleine moordenaar 4 sterren.

Danielle

Namens Thrillers & More dank aan Sophia Drenth voor het ter beschikking stellen van het recensie exemplaar en het mee mogen doen aan de blogtour!

Leave a Reply

  • (not be published)