Titel: In de ban van de wolfIn de ban van de wolf
Auteur: Christine Charliers
Serie: In de ban van de wolf #1
Genre: Young Adult – Jeugd
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: maart 2015
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Amanda

Cover
Mooie cover, het meisje lijkt je echt aan te staren. Het bos wazig op de achtergrond en de letters van de titel die hier ook een beetje in wegvallen, mooi gedaan. Past heel goed bij het boek.

Auteur
Christine Charliers is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze heeft schoonheidsverzorging gestudeerd. Ze heeft een aantal jaren in de supermarkt gewerkt. In de ban van de wolf is het eerste deel van een trilogie over Esther die door een vreemde injectie in een wolf kan veranderen. Jacht op het antiserum is het vervolg hierop. Het derde deel is ook een eind in wording.

Achterflap
De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde … Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar … Wat willen ze in hemelsnaam?

Mijn mening
Na het zien van de cover en het lezen van de achterflap was ik enorm benieuwd naar dit boek. Ook naar het feit of ik het niet te ‘kinderachtig’ zou vinden, aangezien het voor lezers vanaf 14 jaar is. Nou, dit laatste was zeker niet het geval!

Het verhaal begint direct met een stevig proloog. Hierdoor word je gelijk het verhaal ingezogen en vraag je je af wat dit voor de rest van het verhaal gaat betekenen. Daarna maken we kennis met Esther, een doodnormale tiener met doodnormale problemen. Maar als op een avond drie vreemde mannen bij haar thuis binnendringen verdwijnen die doodnormale problemen naar de achtergrond. Ze krijgt hier veel grotere zorgen voor terug.

Esther wordt ruim voldoende uitgewerkt voor het verhaal, je kunt je goed inleven in haar en de situaties waarin ze verzeild raakt. De overige personages blijven wat vlak, van mij hadden Hector en Jonathan nog wel wat meer verdieping verdiend, aangezien zij een vrij grote rol spelen in het boek. Ook Milla had ik graag wat beter leren kennen.

Waag het niet mijn familie in gevaar te brengen, want ik jaag je op als wild.

Het verhaal zit goed in elkaar, de plot is goed uitgewerkt en lekker vlot. Daarnaast is het boek over de gehele linie genomen vrij spannend (op een aantal momenten zakt het iets weg). Persoonlijk vond ik de gedichtjes die verwerkt zijn in het boek erg leuk en zeer toepasselijk. Prima verwerkt en zeer zeker van toegevoegde waarde. Neem daarbij de lekkere vlotte schrijfstijl van Charliers en de Vlaamse bewoordingen en het boek geeft je meer dan voldoende om je een paar uur in te verliezen.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Dit zorgt ervoor dat mijn eindoordeel voor In de ban van de wolf uitkomt op een krappe 4 sterren. Ik ben erg benieuwd naar het tweede deel.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)