Geen genade deze maand voor onze al uitpuilende boekenkasten…nope, helemaal niks. Er komt NOG meer uit! En dat jullie het vast weten: morgen komt er nog een lijstje!

De bedriegers – Alex Berenson (16 april)
De Russen willen niet alleen de Amerikaanse presidentsverkiezingen beïnvloeden; ze willen ook heersen. Voormalig CIA-agent John Wells wordt geconfronteerd met een buitengewoon gevaarlijk complot.
Het moest een val voor terroristen zijn. De wapens zouden onklaar zijn gemaakt. Waarom was er dan zo veel bloed?
Het doel was het American Airlines Center, het stadion van de Dallas Mavericks. De FBI had Ahmed Shakir beloofd zijn arrestatie voor drugshandel in te trekken in ruil voor hulp. Zij zouden alle wapens leveren en voor de grote gebeurtenis de slagpinnen verwijderen. Het kwam niet in Ahmed op daaraan te twijfelen, tot het te laat was…

Bekijk op bol.com

 

Ondenkbaar – Bianca Nederlof (13 april)
Amsterdam Pride, hartje zomer. Drie aanslagen, zesentwintig doden, tientallen gewonden. Ontelbaar veel levens zullen nooit meer hetzelfde zijn.
Een halfjaar later. Evelien probeert de band te herstellen met haar tweelingbroer, die sinds de aanslagen niet meer is wie hij was. Ondertussen voelt ze zich steeds meer in het nauw gedreven door een onbekende, die haar grimmige berichten stuurt. Wanneer er iets vreselijk gebeurt met een collega, vermoedt Evelien dat er iets niet klopt en ze is vastbesloten erachter te komen wat dat is.
Maar dan is het te laat en ze wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.

Bekijk op bol.com

 

Het spel met de poppen – Anna Snoekstra (17 april)
Rose is wanhopig op zoek naar een verhaal.
Ze is het zat om iedere dag bier te tappen in de plaatselijke kroeg in Colmstock en wil niets liever dan journalist worden. De talloze afwijzingen van kranten die zeggen dat ze maar terug moet komen als ze écht nieuws heeft maken haar echter radeloos. En boven alles is ze klaar met de constante versierpogingen van Frank, de plaatselijke rechercheur die iedere dag bij haar in het café zit.
Op een dag verschijnen op de drempel van meerdere huizen in Colmstock porseleinen poppen, die sprekend lijken op de jonge meisjes voor wie ze bedoeld zijn. Kort daarna volgen anonieme brieven met gewelddadige
bedreigingen. Langzaam maar zeker raakt iedereen in paniek; kinderen worden binnengehouden en niemand lijkt meer te vertrouwen.
Rose heeft eindelijk een verhaal…

Bekijk op bol.com

 

Bloedvlag – Christian de Coninck (20 april)
In een woning in Brussel worden de lichamen gevonden van twee volwassenen en twee kinderen, onder wie een baby. Alle slachtoffers werden neergeschoten. Het team van Stijn Goris gaat ter plaatse en ontdekt dat het slachtoffer een inspecteur van de drugssectie is. Het politiekorps is geschokt, maar moet toch aan het werk. Elk spoor moet worden onderzocht. Was de vermoorde inspecteur betrokken bij louche zaakjes of was hij een heel belangrijke drugszaak op het spoor? Hoe komt het dat wanneer Goris en Pauwels een getuige in de zaak willen spreken deze blijkt te zijn overleden? Waarom neemt een andere inspecteur onverwacht ontslag? En wat heeft een fitnesszaak te maken met deze moorden? Vragen waarop de speurders snel een antwoord moeten vinden voordat er meer slachtoffers vallen.

Bekijk op bol.com

 

Nu even niet – Marian Keyes (17 april)
Amy’s man Hugh wil een pauze. Hij zegt dat hij niet bij haar weg wil; hij houdt nog steeds van haar. Hij wil alleen een pauze, van hun huwelijk, van hun kinderen, van hun leven samen. Hij wil zes maanden weg, helemaal weg, naar Zuidoost-Azië. En wat Amy er ook van vindt, hij moet en zal gaan.
Een midlifecrisis? Zeker. En een pauze hoeft niet tot een breuk te leiden… Maar in zes maanden kan er veel gebeuren, aan beide kanten van de wereld. Als Hugh terugkomt, is hij dan nog dezelfde man? En is Amy nog dezelfde vrouw? Want, als híj een pauze neemt van zijn huwelijk, dan doet zíj dat ook.

Bekijk op bol.com

 

Onbekende bestemming – Robyn Carr (17 april)
Sinds de jonge dominee Noah Kincaid zijn oog heeft laten vallen op de verwaarloosde kerk in Virgin River, heeft hij nog maar één missie: de boel opknappen en de deuren weer openen. Omdat hij dat niet alleen kan, zoekt hij iemand die niet alleen de administratie op poten zet, maar ook bereid is de handen uit de mouwen te steken bij het zware werk.
Ellie Baldwin beseft dat ze met haar uitdagende uiterlijk en achtergrond als danseres in een stripclub niet bepaald de gedroomde assistente van een dominee is. Toch moet en zal ze die baan krijgen. Alleen met fatsoenlijk werk heeft ze kans dat de rechter haar de voogdij over haar kinderen teruggeeft. Elke dag dat die twee bij haar tirannieke ex zijn is er één te veel. Tot haar grote verrassing prikt Noah door haar uiterlijk heen en neemt hij haar aan.
Noah en Ellie mogen dan op het oog verschillen als dag en nacht, ze blijken het beste in elkaar naar boven te halen. Vinden zij in Virgin River eindelijk het geluk?

Bekijk op bol.com

 

Het dodenhuis – Sarah Pinborough (23 april)
Toby’s leven was heel normaal, tot het overhoop werd gehaald door zoiets simpels als een bloedtest.
Ze brachten hem naar het Dodenhuis, ver weg van de moderne wereld. Daar woont hij nu, samen met de andere zogenaamde Defecten. Ze worden in de gaten gehouden door Moeder en haar verpleegsters, die wachten op een teken van ziekte. Een teken dat het tijd is om naar het sanatorium te gaan.
Niemand komt ooit terug uit het sanatorium.
Toby is graag alleen, om te mijmeren over hoe zijn leven vroeger was en om de angst voor wat er komen gaat zo ver mogelijk weg te stoppen. Maar dan worden er nieuwe Defecten binnen gebracht. Een van hen is Clara, een energiek meisje dat vastbesloten is om haar leven hier niet te laten eindigen. En dat verandert alles.
Iedereen sterft.
Hoe je hebt geleefd is wat telt.

Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)