Titel: InstinctInstinct
Auteur: Anita Henriët
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Willowtreez
Publicatiedatum: maart 2018
Aantal bladzijdes: 142
Recensie: Amanda

Cover
Ik vind het paars er lekker uitspringen. Mooie en opvallende kleur, past ook wel bij het fantasy genre vind ik persoonlijk. De ring is mooi ontworpen en past bij het verhaal. Het stelletje onderop de cover had van mij niet perse nodig geweest, voor mijn gevoel staat dit er nu een beetje ‘bijgeplakt’.

Auteur
Anita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Als dertiger ontdekt ze het plezier van het schrijven en schrijft ze het eerste deel van ‘De wereld van de Occulte’. De hoofdstukken ervan post ze op Wattpad, die binnen twee jaar meer dan 200.000 keer gelezen worden. In 2016 wint Anita the Wattys met het verhaal: Diep van binnen.mHaar bron van inspiratie is vooral de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, transformatie en anders zijn, soms vermengd met een vleugje fantasie, spelen dan ook veelvuldig een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan lezen, het coachen van mensen, hardlopen, mediteren, haar gezin of gaat ze uit eten met haar vriendinnen.
(Bron: willowtreez.com)

Achterflap
Rose Prescott is anders dan andere meiden van haar leeftijd. Al zolang ze zich kan herinneren beschikt ze over vreemde gaven. Gaven die ze niet altijd in de hand heeft en angstvallig verborgen houdt voor de buitenwereld.

Wanneer ze haar vriend op een feest betrapt met een ander, besluit Rose bij haar oma in Willits te gaan wonen. Maar de rust en heling die ze daar hoopte te vinden is momenteel ver te zoeken. Het kleine stadje wordt opgeschrikt door een reeks moorden en haar favoriete plek in het bos is hierdoor verboden gebied geworden.

Als Rose tijdens een avond stappen Dean White ontmoet, neemt haar leven een vreemde wending. De mysterieuze jongeman roept tegenstrijdige gevoelens in haar op. Al snel leert Rose dat ze Dean beter zoveel mogelijk kan vermijden. Maar waarom blijven hun paden steeds kruisen? En waarom krijgt Rose steeds vaker het gevoel dat hij een groot geheim met zich meedraagt?

Mijn mening

 ‘Roselynn, je weet dat ik je altijd weet te vinden, waar je ook heen vlucht,’ zingt een mannenstem van beneden.

Een romantische YA fantasy, geen idee wat ik daarvan moet verwachten, maar klinkt interessant. Ik vond het erg leuk om te lezen over de jonge Rose Prescott die bij haar oma Irine is gaan wonen. In het begin merk je nog weinig van het fantasyelement, maar als je eenmaal op weg bent en leest over het monster wat gromt in zijn kooi, dan krijg je al een vermoeden. Wat ik jammer vond is dat hier in het begin van het boek eigenlijk weinig aandacht aan wordt besteed. Je leest wat stukjes over het monster in het hoofd van Rose maar daar blijft het lange tijd bij. Van mij had hier eerder al meer uitleg over gegeven mogen worden, maar ook wat meer op de voorgrond in het verhaal. Nu was het vooral een YA roman, wat ook prima om te lezen was, met af en toe een verwijzing naar de gave van Rose. Andersom was beter geweest.

Rose is een interessant personage en tijdens het lezen merk je eigenlijk al dat ze op vrij jonge leeftijd al heel veel heeft moeten doorstaan. Doordat ze haar gave heeft en deze moeilijk onder controle kon/kan houden. Je merkt dat dit veel invloed heeft gehad op haar leven en dat dit haar ook echt getekend heeft. Ik ben wel heel benieuwd naar wat Rose nog meer in petto heeft en wat ze nog mee zal maken. Andere personages worden maar zijdelings belicht, van mij had Dean nog wel wat verder uitgewerkt mogen worden, maar dat is misschien voor een volgend boek aan de orde.

Het verhaal was met vlagen spannend, de romantiek was behoorlijk aanwezig, voor mijn gevoel voerde dit wel de boventoon. Soms waren er wat stukjes die mij wat minder aanspraken of die wat te toevallig overkwamen. Maar over het algemeen een makkelijk leesbare en vlotte schrijfstijl. Iets meer pagina’s had van mij wel gemogen. ? Nu was het boek wel heel snel uit.

Ondanks de aandachtspuntjes is Instinct toch een lekker boek om tussendoor te lezen, een mooi opstapje voor, wat ik denk, een leuke serie. Als het iets meer wordt uitgewerkt denk ik echt dat hier nog een aantal prima vervolgboeken op geschreven kunnen worden! Ik heb in ieder geval een aantal ontspannen en leuke leesuurtjes gehad met Instinct.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3
Psychologie: 3,5

Daarmee kom ik voor Instinct van Anita Henriët op een ruime 3 sterren, voldoende ruimte voor een nog beter vervolg!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)