Terwijl de laatste dreunen van het vuurwerk nog in mijn oren nadreunen, zie ik op de kalender dat we nog maar een paar weken van de lente zijn verwijderd. Dat is iets waar ik blij van word, want de winter, streng of niet, kan me gestolen worden. Het enige ijs dat mijn goedkeuring kan wegdragen, is Vienetta.

Dat was de tekst die ik in februari schreef toen ik vol goede moed aan een nieuwe column voor Thrillers & More was begonnen. Ik had hem ook vrijwel voltooid, maar wilde wachten tot een op dat moment verwacht nieuwtje werkelijkheid zou zijn. Die had ik dan vers van de pers als uitsmijter willen gebruiken. Nu, twee maanden later, hangt dat nieuwtje nog steeds in de lucht en zijn er genoeg andere zaken waarmee ik de column kan voltooien.

Covers en manuscripten

Op dit moment zijn de eerste drie boeken al gepresenteerd en gaat de vierde op 14 april dezelfde weg. Op 6 en 9 mei en 10 en 30 juni volgen de volgende vier en nummer negen ligt bij de redacteur en betreft de verhalenbundel Het Tippelteefje van de uitgever zelf. Wanneer laatstgenoemde titel zal worden gepresenteerd, is nog onbekend.

Boekpresentaties

Tot de zomer heb je volop gelegenheid om een van onze boekpresentaties bij te wonen. De agenda ziet er als volgt uit

  • 14 april (Dordrecht) – Ondenkbaar, de nieuwe thriller van Bianca Nederlof;
  • 6 mei (Den Haag) – Voor Jou (van mij), een gedichtenbundel van Debby van den Bergh;
  • 9 mei (Blaricum) – Operatie Hanokmin, een actiethriller van Ronnie Rokebrand;
  • 10 juni (Roeselare, België) – MUS, de nieuwe Young Adult van Kristof Desmet en
  • 30 juni (Gouda) – De dood heeft blauwe ogen, de nieuwe thriller van Karin Hazendonk.

Nieuwe auteurs

Dat LetterRijn flink aan de weg timmert, mag blijken uit de groei van het aantal auteurs. Zo heeft de winnaar van de Hebban Thriller Debuutprijs, Wouter Helders, een contract getekend dat er onder andere in voorziet dat in september zijn derde boek, Aangeschoten Wild, het licht zal zien.

Zijn goede voorbeeld is gevolgd door Edith van Walsum, eerder al met een roman op de longlist van de AKO-literatuurprijs, die in het najaar de spits afbijt bij het vullen van het fonds met romans.

Wat verder verschijnt in 2018

De nieuwe auteurs staan er in het najaar niet alleen voor, want de volgende boeken zullen in elk geval ook nog dit jaar verschijnen:

Indigo is de Young Adult van Latoya Moirae en staat gepland voor september;

Verknipte Tegenstander is deel 5 uit de VT-reeks van Melissa Skaye en komt uit in oktober;

Verdronken Land van Olga Ponjee is een flitsende Young Adult die ook in oktober zal worden gepresenteerd en last but not least …

In november zal de verhalenwedstrijd Deadline resulteren in een bundel met de gelijknamige titel. Deze bundel met de beste verhalen, nu ook voor het eerst met een winnaar, zal weer feestelijk worden gepresenteerd in Dekkers Hoeve te Leidschendam-Voorburg.

Tot besluit

Als je goed hebt opgelet, dan heb je 15 titels geteld en dat betekent een absoluut recordjaar voor LetterRijn. Nooit eerder werden er zo veel boeken in één kalenderjaar door deze uitgever uitgegeven. Houd echter deze column en de Facebookpagina van LetterRijn goed in de gaten, want het kan zomaar zijn dat de teller nog wat verder oploopt.

Tot de volgende keer!

Theo van Rijn

Leave a Reply

  • (not be published)