Titel: The Bridge (Bron|Broen)  The Bridge
Naam regisseurs: Henrik Georgsson, Rumle Hammerich
Jaar van uitkomst: 2017 (2018 in Nederland)
Belangrijkste acteurs: Sofia Helin, Thure Lindhardt, Sarah Boberg, Julie Carlsen, Mikael Birkkjær, Maria Kulle, Rafael Pettersson, Dag Malmberg
Seizoen: 4
Aantal afleveringen: 8 afleveringen
Lumière Crime Series

Every saga ends

Een vrouw is gestenigd op Peberholm, een Deens eilandje bij de Sontbrug. Het slachtoffer is Margrethe Thormod, directeur van een migratiebureau in Kopenhagen, die recent was verwikkeld in een deportatieschandaal. Samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup begint rechercheur Henrik Sabroe een onderzoek naar de lugubere moord.

Na het zien van de eerste drie seizoenen van deze serie, moest uiteraard ook het vierde seizoen eraan geloven. Met angst en beven, want het is ook gelijk het laatste seizoen jammer genoeg. Net als in de voorgaande drie seizoenen blijft Saga een mysterieuze vrouw, niet te peilen met de meest verrassende gedachten en keuzes. Daarmee blijft ze een geweldig personage, juist door die onvoorspelbaarheid en de onverwachte reacties brengt zij een hoop humor, maar ook spanning in de serie. Zeker nu ze in de gevangenis zit te wachten op de uitspraak van haar veroordeling voor de dood van haar moeder. Saga heeft het zeker niet makkelijk in de gevangenis met haar neuroses en vaste stramien.

Ondertussen krijgt Henrik een pittige zaak op zijn bord in Denemarken, naast het proberen te vinden van bewijs van de onschuld van Saga. Mooi is om te zien hoe de persoonlijke relatie tussen Saga en Henrik alleen maar sterker lijkt te worden. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en hebben werkelijk alles voor elkaar over.

Ook het vierde seizoen heeft, ondanks dat het twee afleveringen minder telt dan voorgaande seizoenen, een verscheidenheid aan verhaallijnen. Waar in het begin van het seizoen nog veel onduidelijk is en de verhaallijnen geen raakvlakken lijken te hebben, wordt tijdens het eind van het seizoen steeds duidelijker hoe alles in elkaar verweven zit. Waar je eerst steeds een andere richting wordt opgestuurd, raak je later helemaal in de ban van de gruwelijke ontwikkelingen.

The Bridge is een lekkere Scandinavische crimeserie, de setting waar gefilmd wordt wisselt regelmatig, waarbij het politiebureau in Kopenhagen een vaste locatie is. Daarnaast wordt regelmatig geswitched tussen Kopenhagen (Denemarken) en Malmö (Zweden). De Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden speelt een grote rol in de serie. Er gaat geen aflevering voorbij zonder dat de brug overgestoken moet worden. De serie dankt zijn naam aan deze brug.

Waar seizoen een tot en met drie steeds ervoor zorgden uit te kunnen kijken naar een volgend seizoen, kwam er nu een eind aan deze heerlijke spannende serie. De combinatie tussen spanning, persoonlijke ontwikkelingen, humor en verrassende verhaallijnen zorgen ervoor dat je eigenlijk alle afleveringen in één keer wilt bekijken. Een top serie met een onverwacht slot. Maar wel open genoeg voor eventueel een vervolg? Wie weet, wij gaan Saga in ieder geval heel erg missen en vinden het erg jammer dat het klaar is.

The Bridge krijgt van ons 4,5 ster uit een maximum van 5 sterren. Een zeer spannende serie met bijzondere personages en de nodige humor maken het tot een geweldig tijdverdrijf. Uniek in zijn soort en verrassend. Een must-see voor de Scandi/crimeserie fans!

Robin & Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)