Titel: Klein klein kleutertjeKlein klein kleutertje
Auteur: M.J Arlidge
Serie: Helen Grace #7
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Harmien Robroch
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 348
Recensie: Heidi

Cover
De cover van Klein klein kleutertje past perfect bij de vorige delen in de Helen Grace-serie en zet zich in dezelfde trend voort. Ditmaal heeft de omslag een blauwachtige kleur, aan de zijkant prijken madeliefjes waaruit iemand bloemblaadjes heeft getrokken. De titel staat met paarse letters op de cover en de naam van de schrijver die blauw is steekt ook mooi af bij het geheel. Als ik daarna de quote aan de onderkant van het boek lees ‘De wraak van een gekwetste vrouw zal genadeloos zijn…’ sta ik te poppelen om te beginnen.

Auteur
M.J. Arlidge schrijft al jaren scenario’s voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al zeven boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

Achterflap
Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op het landweggetje en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw – een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder – het slachtoffer is, is een raadsel.

Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt.

Haar jaren als politievrouw hadden haar gehard, maar toch gleed haar hand naar haar mond toen ze de kleine ruimte binnenliep.

Mijn mening
Klein klein kleutertje is alweer het zevende deel met Helen Grace in de hoofdrol en zoals bij elk nieuw deel sta ik nu ook weer vol ongeduld te trappelen om te beginnen met lezen. Arlidge behoort tot een van mijn favoriete thrillerauteurs en uiteraard ben ik heel nieuwsgierig naar het nieuwste deel.

Het begin van het verhaal gaat al direct goed van start als er een koelbloedige moord wordt gepleegd, waar Helen Grace bijna met haar neus bovenop staat, maar net achter de feiten aan lijkt te lopen. Zoals we van de schrijver gewend zijn, weet hij me met zijn filmische schrijfstijl direct het verhaal in te slepen. De hoofdstukken zijn kort en worden afgewisseld in perspectief waardoor je werkelijk door het verhaal heen vliegt. Ook weet Arlldge als geen ander de menselijke emoties zeer realistisch op de lezer over te laten komen, hierdoor lijken de personages echt tot leven te komen. Ook aan spanning ontbreekt het ditmaal niet, er ontplooit zich een waar kat-en-muisspel, waarbij Helen en haar team constant een stap achter lijken te lopen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en ook aan actie ontbreekt het niet.

Toch vind ik dit deel niet het beste deel uit de Helen Grace-serie, de auteur heeft weleens originelere delen geschreven. Ook vond ik dat het hoofdpersonage Helen Grace wat stilstaat in haar persoonlijke ontwikkeling. Wel geeft de schrijver aan het einde van het verhaal een opstapje dat er in het volgende deel weer ruimte is voor groei in het vrouwelijke hoofdpersonage. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat Arlidge voor haar in gedachten heeft.

Dit was ooit de slaapkamer van een doodgewone jongen geweest, maar op de een of andere manier was hij verdorven geraakt. Nu vormde hij een eerbetoon aan haat.

Spanning: 4
Plot: 3
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 4

Ik geef Klein klein kleutertje van M.J. Arlidge 3,5 ster.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)