Titel: VerraadVerraad
Auteur: J.D. Robb
Serie: Eve Dallas #12
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Textcase, Deventer
Publicatiedatum: februari 2018
Aantal bladzijdes: 351
Recensie: Brenda

Cover
Ik vind de cover niet echt bijzonder. De cover is ook zeer anders dan dat ik gewend ben. De overige covers van J.D. Robb hebben donkere kleuren en je ziet altijd een vrouw van achteren. Nu is het licht gekleurd en je ziet 2 vrouwelijke voeten voor een waterplas staan.

Auteur
J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D. Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

Achterflap
In het luxueuze Palace Hotel van Roarke, de man van Eve Dallas, wordt een kamermeisje gewurgd gevonden in kamer 4602. De moordenaar lijkt Sly Yost te zijn, die vaak door de elite wordt ingehuurd. Eve kent hem maar al te goed, maar dat helpt haar niet bij het oplossen van deze zaak.
Daarbij is er nog iemand bij het noodlot van het kamermeisje betrokken. Iemand die een persoonlijk motief heeft dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Eve moet er rekening mee houden dat het echte doelwit van de moordenaar haar eigen man is, Roarke.

Mijn mening
Al meerdere van de serie Eve Dallas gelezen en toen dit boek uitkwam stond het weer op mijn te willen lezen lijstje. Het verhaal begint met een proloog en, zoals ik gewend ben van J.D. Robb, je zit direct in het verhaal. De moordenaar liet zien hoe hij een kamermeisje overviel, verkrachtte en vervolgens gewurgd achter liet.
Inspecteur Eve was toevallig aanwezig in het hotel bij een besloten feestje voor actrice Magda Lane. Een aantal dagen later zal er een veiling van de sieraden van de actrice Magda Lane zijn voor een goed doel. Inspecteur Eve kon in haar avondjurk de moord onderzoeken.

De schrijfstijl vind ik fijn. Het is vlot geschreven en geen gebruik van lastige woorden. Wel moet ik iedere keer weer even wennen aan de toekomstige tijd. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2059 en er vliegen luchtbussen door de lucht, je kan van hoogte wisselen in het verkeer en er worden bruisende drankjes in felle tinten en gegrilde sojadogs verkocht door glidekramen. Wat me dit keer wel wat tegenviel, was de seks die uitgebreid aan bod kwam. Dat had van mij ook wel wat minder gemogen.

Ondanks dat het een serie is, vind ik dat je deze niet op volgorde hoeft te lezen. Ik heb ze ook niet allemaal gelezen en af en toe lees je een terugblik als een vermelding, maar niet dat je echt wat mist. Je wordt wel meer nieuwsgierig naar wat er toen afgespeeld zou hebben.
De spanning in Verraad kwam met golven en op de momenten dat het zeer spannend was zat ik ook echt volledig in het verhaal verdiept. Dan lees je echt door totdat je weet of het goed of slecht afloopt.
J.D. Robb heeft weer een goed verhaal weten neer te zetten. Alleen vind ik dat na het lezen van de zoveelste van J.D. Robb het een beetje eentonig wordt.

Spanning: 3,5
Plot: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3,5

Verraad krijgt van mij een dikke 3 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)