En we kunnen weer even ademhalen…dit is het laatste overzichtje voor mei!

Marianne en Theo Hoogstraaten – Wat niemand weten mocht (3 mei)
Engeland, 1013. Een plunderend Vikingleger loopt het land onder de voet. Samen met de koninklijke familie vlucht Dagna, een jonge edelvrouw, naar Normandië. Daar zal ze echter nooit aankomen. Jaren later spoelt ze aan op een zandstrand. Waar is ze? Wat is er met haar gebeurd?
Een verhaal vol spanning, romantiek en historie in de sfeer van Tristan en Isolde.

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Mary Kubica – Laatste leugen (22 mei)
Het is de slechte man, papa. De slechte man zit achter ons aan!’
Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat Nicks dood niet zomaar een ongeluk was, en laat zich door niets en niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen. Maar soms kun je maar beter niet alles willen weten…

Reserveer bij bol.com

 

Catherine West – Wat we niet wisten (8 mei)
De familie van Lynette Carlisle is uit elkaar gevallen na de dood van haar moeder, twaalf jaar geleden. Lynette kan zich niets van die bewuste dag herinneren. Ze hoopt dat haar buurjongen Nick haar kan helpen. Maar Nick is helemaal niet van plan om Lynette de waarheid te vertellen…
Ondertussen wordt de gezondheid van Lynettes vader slechter. Een voor een keren haar broers en zussen terug naar huis. Zullen de geheimen die boven water komen hen weer binden, of hen voorgoed van elkaar vervreemden?

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Hilde Vandermeeren – Pas op voor de buren (29 mei)
Een straat met vier huizen.
En vijf geheimen.
Ruth is een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden zowel voor haar vriend Matthew als voor haar omgeving. Haar moeder heeft haar geleerd dat je de buren nooit mag vertrouwen.
Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen.

Reserveer bij bol.com

 

 

Joseph Knox – Doodse grijns (17 mei)
In een poging om zich los te maken van zijn verleden trekt detective Adam Waits zich terug in de donkerte van de nachtshift. De avond lijkt te bestaan uit nietszeggende noodoproepen, maar dan worden hij en zijn partner, inspecteur Peter ‘Sutty’ Sutcliffe, opgeroepen om naar The Palace te komen, een verlaten hotel in het centrum van een rusteloze stad. Daar vinden zij het lichaam van een man. Hij is dood. En hij glimlacht.
De man is niet identificeerbaar. Zijn tanden zijn afgevijld en vervangen. Zelfs zijn vingertoppen zijn niet van hem. Slechts een briefje dat aan de binnenkant van zijn broek is genaaid geeft enige indicatie van wie hij was en wat zij laatste stappen waren. Maar terwijl Waits de puzzelstukjes en vragen rondom het leven van de onbekende probeert te structureren, is er iemand die zijn leven overhoop wilt halen. Een geest uit Waits verleden achtervolgt hem.
Om de identiteit van de glimlachende man te achterhalen, moet Waits eerst oog in oog met zichzelf komen te staan.

Reserveer bij bol.com

 

Ronnie Rokebrand – Operatie Hanokmin (9 mei)
De Nederlandse journalist Mike is er in Senegal getuige van dat een vrouw op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Het zijn beelden die hem in zijn dromen blijven achtervolgen.
Wanneer hij na anderhalf jaar naar Rwanda reist is zijn beroep nog slechts een dekmantel voor zijn deelname aan een geheime internationale missie in samenwerking met de geheime diensten van Israël en Frankrijk. Het doel van deze samenwerking is het voorgoed uitschakelen van een van de gevaarlijkste mannen op het Afrikaanse continent en het vernietigen van een opleidingskamp van de terreurorganisatie Al-Qaida.
Als een vliegtuig met daarin de Rwandese president Habyarimana en de president van Burundi Ntaryamira met twee SAM 7 raketten wordt neergeschoten, werkt dat als lont in het kruitvat en laait de stammenstrijd tussen Hutu’s en Tutis’s weer op.

Reserveer bij bol.com

 

De hot daddy list – Madelein Kerseboom (11 mei)
Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte “lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.
Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Reserveer bij bol.com

 

Leave a Reply

  • (not be published)