Full MoonTitels: Full Moon serie: Kies voor mij; Kies voor ons; Kies voor haar; Kies voor hem
Auteur: Stefanie Van Mol
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: juni 2017
Aantal bladzijdes: 260, 194, 167, 204
Recensie: Miriam

Over de auteur
Stefanie van Mol is een Belgische schrijfster. In het dagelijks leven werkt ze bij het familiebedrijf van haar ouders. Ze maakte haar debuut in 2014 met Vurig verlangen die ze volledig zelf heeft uitgegeven via Brave New Books, een self-publishingplatform.
Stefanie schrijft voornamelijk erotische romans, zo zei ze dat ze “probeert te schrijven wat ze op de Belgische en Nederlandse markt mist”. Ze zit ’s avonds uren achter de computer om haar fantasie tot leven te wekken.
Na Vurig verlangen kreeg ze de smaak te pakken en uiteindelijk kwam zo de Verlangenserie tot stand. Haar boeken Verborgen verlangen (2014) en Verboden verlangen (2015) sloten daarmee de serie af. De pen legde ze niet neer, want kort daarna kwam het eerste boek van haar volgende serie: de Full-Moon reeks. In 2016 kwam Kies voor mij en werd lovend ontvangen. Zo werd hij uitgeroepen tot Brave New Book van het jaar 2016. Ook het tweede boek Kies voor ons (2016) kreeg veel positieve reacties. 

“Je moet niet schrijven omdat je succesvol wilt zijn, maar omdat je het verhaal dat in je hoofd zit eruit wil krijgen.”  

KiesFull Moon: Kies voor mij voor mij 
Camille en Jonathan wonen naast elkaar en zijn elkaars beste vrienden. Totdat Jonathan door zijn vader voor een keus wordt gesteld: muziek of zijn familie. Jonathan volgt zijn hart en vertrekt; hij laat Camille intens verdrietig achter.
Jaren later is Jonathan drummer bij de succesvolle band Full Moon en heeft hij alles wat hij zich maar zou kunnen wensen. Dat er iets ontbreekt, realiseert hij zich pas op het moment dat hij Camille weer tegen het lijf loopt.
Camille en haar beste vriendin Karen brengen de laatste weken van de zomer aan de kust door. Even nog genieten voordat ze aan hun studie beginnen. Voor Camille is dit een behoorlijke stap. Haar vader is nogal beschermend en uit de band springen is iets wat niet voorkomt in haar woordenboek. Voor alles is een eerste keer! Zo ook het bijwonen van een concert van Full Moon. Na al die jaren zal ze Jonathan weer zien. Zou hij haar nog herkennen?  

Een fijn begin van deze reeks. Hoewel de schrijfstijl zeker in het begin nog wat onwennig op mij over komt, weet Van Mol me wel het verhaal in te trekken. Jonathan en Camille worden mensen van vlees en bloed en je kunt niet anders dan meeleven. Het einde is wat abrupt, maar je kunt meteen door in het volgende deel, dus het is de schrijfster vergeven 😉
3,5 ster 

KieFull Moon: Kies voor onss voor ons 
Vijf jaar later. Vijf jaar nadat Camille Jonathan verliet. Een keus maakte. Maar was die keus wel de juiste?
Jonathan begrijpt het nog altijd niet en wil antwoorden. Waarom maakte Camille het uit? Wat houdt zij voor hem verborgen? Camille zal na al die jaren Jonathan weer onder ogen komen, of ze nu wil of niet. Waarom wilde hij vijf jaar geleden niet naar haar luisteren? Waarom belde hij haar niet terug? Ze is gelukkig met Vincent, Jonathans broer, maar is hij wel degene die ze wil? 

Na het lezen van het eerste deel wil je gewoon weten hoe het met deze twee verdergaat. De keuze die Camille maakte om Jonathan te verlaten was ergens begrijpelijk, maar je had haar op dat moment wel door elkaar kunnen rammelen. Vijf jaar later heeft Camille het niet heel makkelijk. Ze heeft inmiddels een relatie met Vincent, de broer van Jonathan en hoewel ze gelukkig met hem is, ontbreekt er ook iets. Dan verschijnt Jonathan weer in haar leven en is er verwarring alom. Ze houdt van beide broers, maar wie wil ze nu echt?
De ‘oplossing’ waarmee Van Mol komt, vond ik niet passen bij de personages en dat was echt jammer. Vervolgens werd ook dat weer opgelost, maar dat was me net even te toevallig allemaal wat de geloofwaardigheid niet ten goede kwam. Zonde. Desalniettemin zeker genoten van dit boek!
3 sterren 

Full Moon: Kies voor haarKies voor haar 
Jolien is het jongere zusje van Max, de zanger van Full Moon. Na het plotseling overlijden van hun ouders gaat zij met Full Moon mee op tournee, omdat Max vindt dat ze niet alleen moet blijven. Jolien vindt dat aan de ene kant heel prettig, maar wordt er aan de andere kant niet gelukkig van. Iedereen behandelt haar alsof ze breekbaar is en dat is wel het laatste wat ze wil. En dan ontmoet ze John, de gitarist van Full Moon en hij zet haar hele leven op zijn kop. Hij laat haar weer voelen en ziet haar niet als een zielig geval. Integendeel…John is uitermate onder de indruk van Jolien en wil niets liever dan haar beter leren kennen. Maar Max is zijn beste vriend….hoe zou hij het vinden als John achter zijn kleine zusje aan zou gaan?  

Het verhaal begint heftig wanneer Max zijn jongere zusje Jolien komt vertellen dat hun beide ouders zijn omgekomen bij een ongeluk. Het verdriet is duidelijk voelbaar bij allebei. Het verhaal dat volgt is lekker luchtig (in meerdere opzichten), daar zorgt gitarist John wel voor. Je weet al hoe het zal eindigen, maar heel leuk om kennis te maken met een ander bandlid!
3,5 ster 

Full Moon: Kies voor hemKies voor hem 
Als zanger van de band Full Moon heeft Max al zijn dromen waargemaakt. Tenminste, dat is wat iedereen denkt, maar is dat wel zo? Max heeft een grote fout gemaakt waar hij tot op de dag van vandaag spijt van heeft. Hij koos voor Full Moon en raakte zijn grote liefde kwijt.
Als Valérie weer in zijn leven komt, doet Max er alles aan om haar weer voor zich te winnen, maar wil zij dit wel? Ze is haar verdriet van toen absoluut niet vergeten… 

Het wel en wee rondom zanger Max is iets minder dramatisch dan dat we tot nu toe van de bandleden van Full Moon gelezen hebben. Het is vooral een enorm getouwtrek tussen Max en Valerie; hij wil haar terug en zij wil niks van hem weten. Of toch wel. Nee toch maar niet. Max is een leuke vent, maar Valérie vond ik de minst sympathieke vrouwelijke hoofdpersoon tot nu toe.
3 sterren 

Als je van sexy verhalen houdt, dan zit je met deze serie absoluut goed. Stefanie van Mol zet levensechte, uiterst toegankelijke personages neer en je kunt niet anders dan meeleven in hun ups en downs. In het begin vond ik haar schrijfstijl wat onwennig overkomen, maar per deel wordt het vloeiender en lees het gewoon heerlijk weg. Wat ik vooral leuk vind aan deze serie is dat de andere personages ook steeds voorbijkomen en je op de hoogte blijft van hoe het hen vergaat.  

De Full Moon-serie staat garant voor een aantal uurtjes genieten en ik kijk zeker uit naar het vijfde deel dat binnenkort zal verschijnen!  

Een dikke 3,5 ster voor de Full Moon-serie.

Miriam  

Leave a Reply

  • (not be published)