Titel: PutaPuta
Auteur: Sterre Carron
Serie: Rani Diaz #9
Genre: Thriller
Uitgeverij: Witsand
Publicatiedatum: september 2017
Aantal bladzijdes: 328
Recensie: Amanda

Auteur
Sterre Carron is bekend van haar thriller-serie rondom rechercheur Rani Diaz waarvan Puta alweer het negende deel is. Preta, deel tien in de serie is in mei 2018 uitgekomen. De serie speelt zich af in Mechelen en omstreken. Sterre heeft Tropische Geneeskunde gestudeerd en werkte enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen.

Achterflap
Wanneer Manon op een nacht het levenloze, verminkte lichaam vindt van haar vriendin Flore, geldt ze meteen als de hoofdverdachte van deze moord. In een hoeve op het platteland worden even later ook de lichamen gevonden van een oude man en een oude vrouw. Hoofdinspecteur Rani Diaz voelt meteen dat er iets niet klopt aan deze beide zaken. Wanneer Manon bij gebrek aan bewijs wordt vrijgelaten, breekt de hel helemaal los. In een broeierige sfeer van angst en paniek wordt duidelijk dat er in de stad iemand rondloopt die bepaalde mensen vol haat naar het leven staat. Vindt Rani Diaz met haar team het moordende monster voor er een nog grotere catastrofe plaatsvindt?

Mijn mening
Ondertussen bijna alle delen uit de Rani Diaz-serie gelezen en aangezien het nieuwste deel, Preta, net uit is, moest Puta er toch ook nog even aan geloven. Ik heb mij weer prima vermaakt met dit boek. In het begin had ik wel even wat moeite met in het verhaal komen door de vele gebeurtenissen. Nieuwe personages, hernieuwde kennismaking met oude personages en dan ook nog alle gebeurtenissen rondom de bizarre moord die is gepleegd en vergeet ook niet de rare dingen die Manon ziet, hoort en ruikt. Daar raakte ik even de kluts kwijt door de vele informatie. Eenmaal een eindje gevorderd in het boek vallen alle puzzelstukjes langzaamaan weer op zijn plaats waardoor je wordt meegezogen in de gruwelijke en bizarre zaken die Rani en haar team weer op hun bord krijgen.

Personages zijn voldoende uitgewerkt, al miste ik wel een beetje de groei van Rani en Bert in het verhaal. Wanneer je een serie leest is het toch fijn om de personages te zien evolueren met de tijd en de dingen die ze, privé en zakelijk, te verwerken krijgen. Ik hoop dit in het volgende boek weer wat meer te kunnen ervaren.

Het verhaal zit vrij goed in elkaar, al vond ik aan het begin van het boek dat er wel de nodige ‘toevalligheden’ nodig waren om de plot op te starten. Het boek is spannend en gruwelijk, zoals we van Sterre gewend zijn. Ook in dit boek spaart ze onze tere zieltjes en zwakke magen niet met de gruwelijkheden die de slachtoffers moeten ondergaan. Het bloed druipt bijna letterlijk van de pagina’s af. De ontknoping bleek toch nog best verrassend te zijn, deze dader had ik nog niet direct zien aankomen.

Puta is een prima vervolg op Carta, spannend en gruwelijk zoals altijd. Alleen de persoonlijke ontwikkelingen missen een beetje.

Spanning: 4
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Hiermee kom ik afgerond op 4 sterren voor Puta, het negende deel in de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)