Titel: Jacht op het antiserumJacht op het antiserum
Auteur: Christine Charliers
Serie: In de ban van de wolf #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: oktober 2016
Aantal bladzijdes: 363
Recensie: Amanda

Cover
Een cover die nagenoeg gelijk is aan de cover van deel 1 van de serie. Waar daar de cover blauw is en de capuchon omlaag, heeft het tweede deel een groene cover en heeft het meisje de capuchon op. Het bos lijkt hetzelfde te zijn. Deze cover doet iets donkerder aan dan die van het eerste deel. Wel mooi in lijn voor een serie.  

Auteur
Christine Charliers is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze heeft schoonheidsverzorging gestudeerd. Ze heeft een aantal jaren in de supermarkt gewerkt. In de ban van de wolf is het eerste deel van een trilogie over Esther die door een vreemde injectie in een wolf kan veranderen. Jacht op het antiserum is het vervolg hierop. Het derde deel is ook een eind in wording.  

Achterflap 
Esther worstelt steeds meer met haar wolveneigenschappen. Samen met Jonathan wil ze zo snel mogelijk een antiserum te pakken krijgen. Vooral op school heeft Esther het moeilijk, waar pestkop Sandra haar voortdurend in het nauw drijft. Maar soms komen haar wolvendriften ook goed van pas, bijvoorbeeld wanneer ze haar vriendin Milla wil redden of wanneer ze op onderzoek uitgaat bij het louche bedrijf Crustonic. En dan ontdekken Esther en Jonathan waar Alexander is gebleven, de enige die een antiserum kan maken…  

Mijn mening

Zonder jou
was ik nu
eindeloos verloren
hulpeloos verdwaald 

– Mark Galenkamp

Na het eerste deel gelezen te hebben was ik erg benieuwd hoe het Esther en Jonathan in het tweede deel zou vergaan. Zouden ze nu eindelijk weer normaal worden? En houdt Sandra eindelijk eens op met het pesten van Esther en het proberen Jonathan voor zich te winnen? Ze moet nu toch zo langzamerhand wel doorhebben dat Jonathan haar niet meer ziet staan.  

De proloog schept direct alweer hoge verwachtingen, het zet de toon en doet mij verlangen naar weer een spannend deel waarbij ik hopelijk in de ban blijf van de wolf. De plot is weer leuk om te lezen, Esther krijgt weer veel voor haar kiezen en moet hard vechten om zichzelf in de hand te houden. Esther en Jonathan blijken ook in dit deel echte doorbijters te zijn. Eenmaal een missie voor ogen, laten ze zich hier niet zo makkelijk meer vanaf brengen. Al moet ik zeggen dat ik het wispelturige karakter van Esther soms wel even beu was. Steeds belooft ze Hector van alles, maar uiteindelijk doet ze het nooit. En dit terwijl ze dondersgoed weet dat Hector dan kwaad wordt en dat het laatste is wat ze wil. Dit vond ik een beetje tegenstrijdig. Dat ze niet alles doet wat ze belooft, oké, maar ze doet eigenlijk nooit wat ze belooft. Dat vond ik wel jammer. Zeker omdat Hector zo goed voor haar is en haar toch steeds weer vergeeft (uiteindelijk).  

Het verhaal is lekker vlot geschreven waardoor het binnen no time uit is. Je vliegt door de belevenissen van Esther en Jonathan heen en leeft mee met de angstige momenten die ze te verduren krijgen. Esther en Jonathan zijn een erg leuk stel samen. Het verhaal is over de gehele linie genomen leuk om te lezen, maar niet altijd even spannend. En wat betreft de vragen aan het begin van de recensie, Sandra begrijpt het nog steeds niet. Maar er komen langzaamaan wel steeds meer dingen bovendrijven over haar die nog een leuke wending aan het verhaal kunnen geven.  

Al met al een lekker vervolg, leuk verhaal, redelijk spannend plot met de nodige verrassingen. Het leest weer als een trein en laat veel ruimte over om het derde (en laatste) deel een klapper van een einde te laten worden. Tot nu toe blijf ik nog even in de ban van de wolf en ben ik benieuwd wat Charliers in het derde deel voor ons in petto heeft.   

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5  

Dit zorgt ervoor dat mijn eindoordeel voor Jacht op het antiserum ook uitkomt op een krappe 4 sterren. Ik ben erg benieuwd naar het derde en laatste deel

Amanda 

Leave a Reply

  • (not be published)