Oke dan, dit is het laatste lijstje. Maken we het een extra lang lijstje 🙂

Door het vuur – Sandra Brown (28 juni)
Kerra Bailey weet dat ze haar carrière een enorme boost kan geven door een interview met Franklin Trapper. Deze gedecoreerde ex-legermajoor werd vijfentwintig jaar geleden een held toen er door hem overlevenden waren bij een aanslag in een hotel in Dallas. Jarenlang heeft hij daardoor midden in de publieke belangstelling gestaan, maar ineens verdween hij uit het openbare leven. Nu zet Kerra alles op alles om hem te spreken; zelfs als dat betekent dat ze via zijn zoon, voormalig federaal agent John Trapper, met hem in contact moet komen.
John wil niks van zijn vader weten, maar toch weet Kerra hem zover te krijgen om met haar aan tafel te zitten. Hun interview loopt desastreus af: ze wordt zelf het doelwit van een aanslag. John vreest dat hij alleen door met Kerra samen te werken achter de identiteit van de daders van beide aanslagen kan komen.

Bekijk op bol.com

 

De witte kamer – Samantha Stroombergen (5 juni)
In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Rechercheur Léon Coeur is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.
Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Was de werkelijke dader van de aanslag wel de vluchteling die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

Bekijk op bol.com

 

Kwaad licht – Mickaela Bley (26 juni)
De omstreden minister van Justitie Louise Bohman wordt op een ochtend wakker gebeld met het bericht dat haar persvoorlichter dood is aangetroffen. Is het zelfmoord of toch moord? Algauw gaat het gerucht dat Bohman zelf bij de zaak betrokken is. De media schilderen haar af als een monster.
Misdaadverslaggever Ellen Tamm krijgt de opdracht om voor TV4 een documentaire over de minister te maken. Als ze Bohman ontmoet, herkent ze niets van het beeld dat geschetst wordt in de media.
Hoe dieper ze in de zaak duikt, hoe meer Ellens eigen traumatische herinneringen naar boven komen…

Bekijk op bol.com

 

Blinde drift – Belinda Bauer (12 juni)
Op een mooie zomerdag staat een auto met pech langs de weg. In de snikhete auto wacht de elfjarige Jack op zijn moeder.
“Pas op je zusjes,’ heeft zijn moeder tegen hem gezegd toen ze wegging om hulp te halen. “Ik ben zo terug.’
Dus wachten Jack en zijn twee zusjes in eerste instantie geduldig, maar algauw worden ze rustelozer. En hun moeder komt niet terug.
Hun moeder komt nooit meer terug.
Drie jaar later past Jack nog steeds op zijn zusjes. Hij zorgt ervoor dat ze te eten krijgen en dat niemand erachter komt dat ze helemaal alleen wonen, zonder ouders. En dan ontdekt Jack wie de moordenaar van zijn moeder is…

Bekijk op bol.com

 

De opvolger – Fiona Cummins (19 juni)
In de thriller De opvolger van Fiona Cummins woont de negenjarige Jakey Frith met zijn ouders aan de Engelse zuidkust. Hij is ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van een macabere seriemoordenaar. Maar de Bottenverzamelaar loopt nog altijd vrij rond en wacht het moment af om alsnog toe te slaan. Clara, het meisje dat nog door hem wordt vastgehouden, klampt zich vast aan de gedachte dat ze ooit gered zal worden. De Bottenverzamelaar heeft ondertussen een leerling gevonden, die hij klaarstoomt om zijn bottenmuseum over te nemen. Maar hij kan Jakey en de detective die zijn dromen doorkruiste niet uit zijn hoofd zetten en zint op de ultieme wraak.

Bekijk op bol.com

 

 

De dood heeft blauwe ogen – Karin Hazendonk (30 juni)
Jan van Dijk heeft een saaie baan en zit gevangen in zijn huwelijk met Martine waarin sleur en vastgeroeste gewoontes de boventoon voeren. De enige die kleur aan zijn bestaan geeft, is zijn dochter Hannah. Als Hannah spoorloos verdwijnt, verandert zijn leven in een hel. De verdwijning van hun dochter maakt de scheurtjes in het huwelijk van Jan en Martine groter en zichtbaar voor de buitenwereld. Leugens die diep begraven liggen in het leven van Martine, komen langzaam maar zeker aan de oppervlakte.
De vermissing van Hannah van Dijk is de eerste zaak die Loes de Koning krijgt in haar hoedanigheid van familierechercheur. Ze worstelt met de minachting van haar directe chef, onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze zaak. Als echter zwaar verminkte mannen worden gevonden, komt haar vechtlust terug en bijt ze zich vast in het onderzoek. Iemand is heel erg kwaad en alle sporen leiden naar één persoon …

Bekijk op bol.com

 

Vergeet me niet – Julia Heaberlin (26 juni)
Carl Louis Feldman was ooit een beroemde en bewonderde fotograaf. Dat was voordat hij terechtstond voor moord….en werd vrijgesproken. Voordat de dementie zich openbaarde en hij werd opgenomen in een verzorgingstehuis in Texas. Nu is Carl een oude man die bezoek krijgt van een jonge vrouw. Ze beweert zijn dochter te zijn en wil hem meenemen voor een korte vakantie. Alleen is ze zijn dochter niet. En als het aan haar ligt, komt hij nooit meer terug.
De jonge vrouw is ervan overtuigd dat Carl jaren geleden haar zus Rachel heeft gekidnapt en vermoord. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van een hele reeks meisjes, zaken die nog altijd als cold cases te boek staan. Alleen herinnert Carl zich hier niets van, zegt hij, en dus gaan de jonge vrouw en de oude man op zoek naar de waarheid. Een zenuwslopende road trip dwars door het barre Texas voert hen langs de plekken waar de meisjes destijds zijn vermoord. Hun enige aanwijzing: een reeks verontrustende foto’s.

Bekijk op bol.com

 

Mijn zoete wraak – Jane Fallon (19 juni)
Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.
Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.
Want wraak is zoet. Toch?

Bekijk op bol.com

 

 

Mus – Kristof de Smet (8 juni)
Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat De Kwal een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?

Bekijk op bol.com

 

 

Teken van Drie: de codex vetus – L.A. Dawn (11 juni)
William en zijn twee buurmeisjes raken via de kruipruimte van hun huis verzeild in een onbekende wereld. Als William een geheimzinnige glazen bol vindt, raakt hij bezeten door een kwaadaardige macht, op zoek naar het Boek der Schepping waarin spreuken staan om leven te scheppen of te vernietigen. Terwijl Charlotte en Elena elkaar uit het oog verliezen, ontmoeten ze allerlei vreemde wezens. Het blijkt dat de drie kinderen een geheim geboortemerk hebben waardoor ze de nieuwe bewaarders van het geheimzinnige boek zijn. Gelukkig kunnen ze William bevrijden, maar dat is nog maar het begin van de strijd om het boek.

Bekijk op bol.com

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)